نشست تخصصی مدیران کل مدیریت بحران سراسر کشور با عنوان «اولین رویداد مدیریت بحران ایران قوی» در استان قم آغاز به کارکرد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه موضوع آب نیازمند اجرای سیاست سدهای زیر زمینی با هدف ذخیره سازی آب و تغذیه آبهای زیر زمینی در مناطق مختلف هستیم، افزود: ایجاد سدهای زیر زمینی بر خلاف سدهای روی زمینی هزینه کمتری برای ساخت میخواهد و هم مانع از تبخیر آب میشود و منابع آبهای زیر زمینی تغذیه میشود.
نامی با اشاره به ضرورت همراهی، هماهنگی و انسجام دستگاههای اجرایی مختلف در زمینه مدیریت بحرانهای کشور گفت: انسجام، همراهی و وحدت رویه دستگاههای اجرایی مختلف در استانها میتواند آسیبهای زمان بحرانهای مختلف را کاهش دهد.
رئيس سازمان مدیریت بحران کشور آموزش همگانی برای مقابله با بحرانها با هدف پیشگیری از افزایش آسیبهای بحرانهای مختلف در سطح فردی و اجتماعی را یک ضرورت دانست.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور هم از اهتمام دولت برای افزایش تعداد پایگاه های امداد و نجات در سراسر کشور خبر داد.
پیرحسین کولیوند گفت: امروز اضافه شدن 2 هزار پایگاه امداد و نجات به پایگاه های جمعیت هلال احمر در دستور کار دولت قرار دارد.
وی افزود: امسال با کمک دولت و مجلس در صدد هستیم پایگاه های امداد و نجات را به میزانی که مورد نیاز است افزایش دهیم که البته در این راستا نیروهای انسانی مجرب را آموزش داده ایم و فقط نیازمند ساختمان ، تجهیزات و ماشین های مورد نیاز هستیم.
رئیس سازمان جمعیت هلال احمر همچنین با تاکید بر لزوم هوشمند سازی و یکپارچه کردن تجهیزات و امکانات رصد و پایش ، انبارها و عملیات های امداد و نجات در نقاط مختلف تاکید کرد و گفت: با ایجاد یک پایگاه رصد خانه در تهران در صدد مدیریت و فرماندهی بهتر تمام عملیات ها و اقدامات امداد و نجات در سراسر کشور هستیم.
وی تکمیل پایگاه های نیمه تمام امداد و نجات و توسعه آموزش های خصصی مسئولان دستگاه های اجرایی برای مقابله با بحران و افزایش تاب آوری در جامعه را از دیگر اولویت های این جمعیت در سال جاری برشمرد.
دکتر اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در این نشست مقاوم سازی ساختمان ها در روستاها و ارائه تسهیلات مناسب به اهالی روستاها برای ساخت مسکن را یکی از مهمترین راه های مقابله با بحران هایی مانند سیل و زلزله عنوان کرد.
وی افزود: برای تحقق سیاست ها و اهداف مقاوم سازی ابنیه در روستاها و شهرها باید از تمام امکانات ، نیروی مجرب بهره مند شویم و برنامه ریزی های بهتر و انسجام بیشتر در امور ساخت و ساز داشته باشیم.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر 187 هزار مسکن روستایی در دست ساخت داریم که از این تعداد حدود یکصد هزار مسکن به مرحله سقف رسیده است.
وی گفت: این ساخت و سازها باید بر اساس اصول مهندسی و مقاوم ساخته شود تا در حوادث طبیعی از ایجاد بحران و خسارات تا حد زیادی جلوگیری شود.
سحر تاج بخش رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز در جمع مدیران سازمان مدیریت بحران سراسر کشور ، تقویت شبکه رادارها و ایستگاه های هواشناسی و شبکه های دیده بانی را از اولویت های این سازمان برشمرد.
وی گفت: تقویت این شبکه ها تا حد زیادی می تواند در دقت پیش بینی ها و جلوگیری از بحران کمک کند.
خانم تاج بخش افزود: بر اساس بررسی های کارشناسان 16 رادار در نقاط مختلف کشور نیاز داریم.
وی گفت: بر اساس اولویت سنجی مناطق ، نسبت به خرید این شبکه های راداری از شرکت های دانش بنیان هستیم تا بتوانیم داده های بهتری از وضعیت جوی کشور داشته باشیم.
سیدمحمد تقی شاهچراغی، استاندار قم نیز در این نشست ریز گردها و بحران گرد و غبار را از مهمترین مسائل استان قم عنوان کرد و افزود: ۳۰ هزار هکتار از مساحت استان قم به کانون بحران گرد و غبار تبدیل شده است و از ابتدای سال تاکنون استان قم ۱۳۰ روز هوای ناسالم را پشت سر گذاشته است.
وی به نقش مهم سازمانهای مدیریت بحران اشاره کرد و افزود: اقلیم سرزمینی کشورمان مستعد حوادث مختلف است که این موضوع اهمیت آموزش و پیشگیری برای افراد را دو چندان میکند.
استاندار قم با تاکید بر استفاده از مدیریت علمی و اصل پیشگیری در زمینه مدیریت بحران گفت: تغییرات اقلیمی باعث شکل گیری خشک سالیها و پدیده ریز گردها در استان قم شده است که خود این پدیده مسائل و چالشهای جدیدی را برای استان ایجاد کرده است.
در این نشست ۲ روز قرار است در کنار برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف با حضور وزرا و دستگاههای مرتبط با مدیریت بحران در کشورمان نشستهای هم اندیشی و هم فکری نیز برگزار شود.