مدیرعامل مؤسسه کشوری مهد قرآن درخصوص تحقق نیافتن طرح تربیت ۱۰ میلیون حافظ گفت: پیام بسیار مهم مقام معظم رهبری و در خصوص تربیت حافظان قرآن را، بسیاری از مسئولان کشور دریافت نکردند.
وی با اشاره به اینکه در راستای تحقق طرح تربیت ۱۰ میلیون حافظ صحبت های بسیار انجام و آیین نامه های مختلف تنظیم شده است، ادامه داد: در این رابطه اسناد و دستورالعملهای متفاوت اخذ، کمیسیون ها و نشست های متعدد شکل گرفته است، اما خروجی کار همان است که در مؤسسات مردمی با مشکلات بسیار و کمترین امکانات اتفاق می افتد.
مدیرعامل مؤسسه کشوری مهد قرآن ادامه داد: شرایط مالی دهه به دهه و سال به سال با محدودیت بیشتری مواجه شده است و این امر نشان می دهد درک و دریافت پیام رهبری مبنی براینکه در کشور باید اتفاق و جهشی عمومی در حوزه حفظ قرآن بیفتد، عملیاتی نشده است.
چاووشی گفت: اگر ما به فکر تربیت نسل های آینده بوده و تربیت مدیران کشور در سطوح عالی، متوسط و پایین با استفاده از تعالیم قرآن برایمان حائز اهمیت باشد، حتماً فرمایش معظم له را دنبال کرده و لبیک می گفتیم و در این مدت که نزدیک به ۱۰ سال از فرمایش ایشان می گذرد حداقل سالی یک میلیون حافظ تربیت می کردیم، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد .
وی بیان کرد: شرایط را که بررسی می کنیم عدم تحقق این مهم به دلیل خلأهایی است که وجود دارد. اگر در حوزه قرآن و تربیت حافظان سرمایهگذاری حداقل شبیه ورزش انجام می شد، اگر چهره ها و نخبگان قرآنی به نحو شایسته تشویق و معرفی می شدند و قرآن آموزان در هر سطح تشویق می شدند قطعاً اتفاقات بهتری رقم می خورد. انجام برنامه های آموزشی استاندارد و فرهنگ سازی از طریق صدا و سیما باعث می شد تا هم خانواده ها و هم کودکان و نوجوانان به حفظ قرآن روی آورند.
مدیرعامل مؤسسه کشوری مهد قرآن با تأکید بر خودباوری سرمایه های عظیم مردمی و نیروهای نوجوان و جوان، ادامه داد: بدون شک در حوزه تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اگر تمامی دستگاه ها به وظایف خود عمل می کردند امروز شاهد عملیاتی نشدن این مطالبه مقام معظم رهبری نبودیم، اما اگر امروز با جدیت شروع کنیم، بهتر از فرداست نباید ناامید باشیم، بلکه باید با برنامه ریزی دقیق تر پیش رفت.
چاووشی به اتفاقات اخیر در کشور نیز اشاره و بروز این رویدادهای تلخ و ناهنجار را زنگ هشدار برای بیدار شدن دانست و اضافه کرد: این اتفاقات باید ما را هوشیار کند تا به فکر تربیت نسل های آینده باشیم. امسال ۳۰ درصد قبول شدگان آزمون حافظان کل قرآن در مرحله استانی بچه های دهه ۸۰ و ۹۰ هستند و معنا و مفهوم آن این است که خانواده ها برای تربیت فرزندان و هدایت آنان به سمت قرآن دغدغه دارند و این علاقه از سوی جوانان و نوجوانان مشاهده می شود.
مدیر عامل مؤسسه کشوری مهد قرآن گفت: حضور دانشآ موزان دهه هشتادی و نودی در آزمون حفظ کل قرآن گواه بر این ادعاست که اگر بستر فراهم و برنامه آموزشی متناسب و استاندارد باشد قطعاً مورد استقبال خانواده ها و فرزندان آنان قرار خواهد گرفت. برای جذب قرآن آموزان باید تشویق ها مؤثر و فرهنگ سازی ویژه والدین و دانش آموزان صورت گیرد.
چاووشی افزود: تجربه ثابت کرده است که شرکت کنندگان در جلسات قرآنی و دوره های آموزشی کمتر با آسیب اجتماعی مواجه هستند و در رویدادهای تلخ کنونی اهالی قرآن هیچ گونه حضوری نداشتند و این امر مسئولان را برآن می دارد که در این حوزه سرمایهگذاری کنند. تمام مسئولان در همه سطوح باید با کلام وحی آشنا باشند و تحقق این مهم مستلزم آن است که سران قوا و نمایندگان مجلس قوانینی مصوب کنند تا سرمایه گذاری انجام شود.
وی گفت: فعالیت در راستای تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در حد تعارف و بیان جملاتی همچون تلاوت قرآن ثواب دارد پیش برنده و کار راه انداز نیست باید برای انجام آن، نگاه زیربنایی و راهبردی به آموزش و فهم قرآن داشت؛ چراکه انجام این اقدامات به تربیت حافظان منتج می شود و اگر این اتفاق رخ دهد گام مؤثر برای بیمه کردن کشور برداشته ایم.