معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی: زیرساختهای لازم برای اجرای طرح الگوی کشت در تمام استانها انجام شده است، اما ۱۷ استان به صورت ویژه در اولویت اجرایی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد قربانی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در برنامه میز اقتصاد گفت: ۱۵ محصول بنا بر تغییرات اقلیم آبی برای الگوی کشت در نظر گرفته شده است. محصولات اساسی مثل گندم، جو، یونجه، شلتوک، نخود، کلزا، دانههای روغنی کلا ذرت علوفه برای پشتیبانی از تولید دام، سیب زمینی، چغندر قند، پنبه، ذرت دانه ایی، گوجه فرنگی، نیشکر، سویا و پیاز است که در مجموع این ۱۵ محصول ۸۹ درصد سطح زیر کشت کل محصولات زراعی را در بر میگیرد.
قربانی با بیان اینکه در راستای عملیاتی کردن بند ت ماده ۳۵ سیاستهای کلی برنامه ششم ما الگوی زراعی را شروع کردیم، چون در اکثر کشورها الگوی کشت عمدتا تمرکز بر زراعت دارد، گفت: زیرساختهای لازم برای اجرای طرح الگوی کشت در تمام استانها انجام شده است، اما ۱۷ استان به صورت ویژه در اولویت اجرایی قرار دارند.
آقای قربانی افزود: استانهایی مثل فارس، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، مازندران تهران، گلستان، جنوب کرمان، همدان، کرمانشاه، اردبیل، قزوین، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کردستان این ۱۷ استان استان ویژه ما هستند، چون ۸۱.۲ درصد تولید ما تو این ۱۷ استان است.
وی درباره دلیل انتخاب این استانها گفت: سطح زیر کشت و میزان تولید است، چون بعضی از استانها سطح زیر کشت شان شاید کم باشد، ولی چند بار، چون تولید محصولات کشاورزی دارند وارد الگوی در واقع این انتخاب ویژه ما شدند بقیه استانها ۱۸.۲ درصد در واقع ۱۸.۸ درصد از کل تولیدات را در بر میگیرند.
قربانی با بیان اینکه برای همه استانها ما مجری داریم، اما برای این استانها مجری ویژه داریم، گفت: سطح مجریها تفاوت دارد برخی از معاونین وزیر جهاد کشاورزی هم احتمالا نظارتی ویژه غیر از ناظری که تأیید کرده به عنوان تات سازمان آموزش تحقیقات آموزش و ترویجی کشاورزی ناظر عالی اجرای الگوی کشت است معاونین وزیر هم نظارت میکنند که مسائل را در کوتاهترین زمان به صورت اورژانسی در واقع حل کنند.
وی افزود: ذیل کارگروه ملی ما کارگروههای استانی در دبیرخانه الگوی کشت ملی داریم همچنین در وزارت جهاد کشاورزی دبیرخانههای استانی داریم.
تمهيدات اجرای الگوی کشت در استان سیستان و بلوچستان
سید محمد رضا سید حسینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان هم در ارتباط با برنامه میز اقتصاد گفت: طرح الگوی کشت در سطح استان به کشاورزان ابلاغ شده است.
وی درباره محصولاتی که باید طبق این طرح در استان کشت شود گفت:گندم، محصولات علوفه ایی و از این قبیل محصولاتی هستند که در الگوی کشت بر اساس دستور عملی که توسط سازمان تحقیقات آموزشی تدوین تهیه شده و توسط معاونت محترم برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.
سید حسینی گفت: همه ابزار کار برای اجرای الگوی کشت در استان سیستان و بلوچستان فراهم است ما بیش از ۲ هزار تن انواع بذر گندم و بیش از ۱۲ هزار تن انواع کودهای شیمیایی تأمین کردیم در بعضی از مناطق از طریق سد ها، آب مورد نیاز محصولات زراعی تأمین شده است.
تمهيدات اجراي الگوي كشت در استان خوزستان
آقای سید رحمت الله پریچهر رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان هم در ارتباط با برنامه میز اقتصاد گفت: استان خوزستان با عنوان اولین تولیدکننده گندم و محصولات کشاورزی در کشور است و در حال حاضر الگوی کشت محصولات زراعی برای محصولات اساسی ابلاغ شده و بر همین اساس هم در شورای کشاورزی استان خوزستان با حضور همه دستگاههای زیر ربط تمهیدات لازم دیده شده است.
پریچهر گفت: محصولات عمده ایی که ما داریم در مرحله اول گندم آبی، گندم دیم، کلزای آبی و دیم، جوی آبی و دیم و چغندر پاییزه است و تمهیداتی لازم خوشبختانه برای این امر از قبیل نهادهها هم بذر، سم، کود اندیشیده شده است.