نخست وزیر پیشین انگلیس، امروز در آخرین سخنان خود به عنوان نخست وزیر، از سیاست هایش دفاع و دقایقی پیش با ارائه استعفا نامه اش به شاه چارلز به طور رسمی دولت را واگذار کرد.
بلافاصله پس از لیز تراس، ریشی سوناک نزد شاه چارلز رفت تا براساس قوانین این کشور با دعوت او، به طور رسمی دولتش را تشکیل دهد.
این نخستین نخست وزیر انگلیس است که به دعوت شاه جدید انگلیس مامور تشکیل کابینه میشود.
به این ترتیب لیز تراس که ۴۴ روز پس از تشکیل دولت کناره گیری کرد امروز و ۴۹ روز پس از اغاز دولت به طور رسمی ساختمان نخست وزیری را ترک کرد.
لیز تراس به علت مخالفت افکار عمومی، احزاب مخالف دولت و حتی اعضای حزب خودش در حزب محافظه کار، ناچار به استعفا شد.
او دقایقی پیش در سخنرانی پایانی برابر دفتر نخست وزیر انگلیس با بیان اینکه افتخار بزرگی بود که در مقام نخست وزیری، کشور را اداره کرد گفت: دولتش در مدتی کوتاه، دستاوردهای درخشانی داشت و از تلاشها به منظور ثابت نگاه داشتن صورتحساب انرژی نام برد. وی گفت در پی حمله روسیه به اوکراین، وضعیت دفاعی انگلیس باید تقویت شود و برای ریشی سوناک، نخست وزیر جدید انگلیس، آرزوی موفقیت کرد. وی همچنین از سیاست کاهش مالیاتها در دوران قدرتش دفاع و بر اختلافات در درون انگلیس اشاره کرد.
تراس در سخنرانی پایانی اش گفت: >
لیز تراس در عمر کوتاه نخست وزیری اش سیاستهای اقتصادی را به اجرا گذاشت که در همان اغاز پیامدهای ناگواری برای اقتصاد انگلیس به بار اورد تا جایی که ارزش برابری پوند با ارزهای عمده به طور کم سابقهای کاهش یافت و هرج و مرج اقتصادی ناشی از سیاستهای او بازارهای سهام را نیز متاثر کرد، اما او برای ایجاد این مشکلات از مردم عذر خواهی نکرد که با انتقاد برخی محافل سیاسی و رسانهای این کشور مواجه شده است.
ریشی سوناک، نخستین نخست وزیر غیر سفیدپوست، پیرو آیین هندو، جوانترین نخست وزیر با ۴۲ سال سن و از ثروتمندان انگلیس، امروز به عنوان نخست وزیر این کشور مشغول به کار میشود بدون این که مردم به او رای داده باشند. پس از اختلافات در درون حزب حاکم محافظه کار، ریشی سوناک با حمایت ۲۰۲ نفر از نمایندگان حزب محافظه کار در مجلس عوام انگلیس، رهبر این حزب و نخست وزیر کشور حدود ۶۸ میلیون نفری شد. لیز تراس نیز با رای کمتر از ۸۲ هزار نفری اعضای حزب حاکم محافظه کار نخست وزیر انگلیس شده بود.
احزاب انگلیس نخست وزیر جدید این کشور را انتصابی نه انتخابی و فاقد مشروعیت سیاسی لازم دانستند و برگزاری انتخابات زود هنگام را خواستار شدند.
حزب حاکم محافظه کار و نخست وزیر جدید این کشور تاکنون با انتخابات زود هنگام به شدت مخالفت کرده اند.
باران نیاید میروی
پیش از خداحافظی ات؛استعفا به دستت میدهم!
پایی به راهت میکشم؛امیدم، ک دیگر برنگردی!
به جای هر حرفی فقط
برو نبینم رخیتت…
ای صهیونیست بی خرد،ای نابودگر کشورت
قیمت انرژی رفتش هوا ،مردمت در ترسو خفا
زندانی و کتک ،با پلیس بیوفا!!
بخاطر چن لقمه غذا.......
باران ببارد میروی باران نبارد میروی…!
بی مجازات شدی راهی چرا؟
پدرتم در میاوردن حالا.....
رفتنت پایان خوش این ماجرا…