مسول کمیته نفت و گاز کمیسیون انرژی مجلس از ادامه ناترازی ۲۵۰ میلیون متر مکعبی گاز ابراز نگرانی کرد و گفت: بر طرف شدن این نگرانی ویژه به تدبیر ویژه و سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد دلاری نیاز دارد.
حسین حسین زاده در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اگر این ناترازی که به علت بیش از ظرفیت مصارف خانگی، حمل و نقل و صنایع بوجود آمده سرمایه گذاری و مدیریت نشود سال ۱۴۰۴ مجبور به وارادت گاز خواهیم بود
وی با اشاره به اینکه ایران با ۱۶ درصد ذخایر گازی، دومین کشور دارنده گاز جهان است هشدار داد: بی اعتنایی به مسله ناترازی، پیامدهای اجتماعی، امنیتی و اقتصادی دارد و اگر اقدامی فوری و مناسبی نکنیم باید این پیامدها را بپذیریم.
مسول کمیته نفت و گاز کمیسیون انرژی مجلس بازگشت سرمایه گذاریها برای همترازی و بهینه سازی گاز را با زمان بری ۵ تا ۱۰ ساله پیش بینی و در عین حال پیشنهاد کرد شرکتهای پتروشیمی که ۸۰ درصد گاز کشور را برای خوراک مصرف میکنند دراین سرمایه گذاری بزرگ ۸۰ میلیارد دلاری مشارکت کنند.
حسین زاده گفت: این شرکتها باید در حوزه توسعه و تولید و تجهیز میادین به ویژه میادین مشترک نفت و گاز با قرار دادهای ۲۰ تا ۳۰ ساله سرمایه گذاری کنند.
این نماینده مجلس در ادامه دیپلماسی قوی و کارآمد گاز و نفت جمهوری اسلامی ایران را بدنبال جنگ اوکراین و روسیه و نیاز اروپا در آستانه فصل سرما به سوخت خاطر نشان کرد.
مسول کمیته نفت و گاز کمیسون انرژی مجلس افزود: غربیها گمان میکردند با برنامه ریزیهای خود در سالهای ۲۰۳۰ حداکثر تا ۲۰۵۰ میلادی سوخت فسیلی را از چرخه مصرف خارج خواهند داشت، ولی نا آرامیهای شمال شرق اروپا و نیاز مداوم به گاز روسیه ثابت کرد برنامه آنان به این زودیها قابل دستیابی نیست.
وی تاکید کرد: ما باید با بکارگیری همه ظرفیت دیپلماسی نفت و گاز خود از این فرصتهای ناشی از تحولات منطقهای حداکثر بهره را ببریم و اجازه ندهیم بدست کشورهای رقیب از صحنه حذف شویم.