بدن اگر دچار کم آبی شود، حجم خون در گردش کاهش مییابد.
اسلامیان با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل میدهدافزود: مقدار آب مورد نیاز بدن، به وسیله دمای بدن و فعالیت کلیهها برای دفع مواد زائد و میزان تعریق تعیین میشود.
وی با بیان اینکه کم آبی با علامتهای سردرد و گرفتگی عضلات همراه است گفت: نیاز هر فرد به آب به فعالیت بدنی روزانه، سوخت و ساز پایهی بدن، دمای محیط، رژیم غذایی و نسبت وزن عضلات به چربی در بدن، سن، جنس و بیماریهای زمینهای بستگی دارد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کودکان هنگام ورزش، هرگاه احساس تشنگی کنند به اندازه رفع تشنگی باید آب بخورند و علاوه برآن نصف لیوان آب اضافهتر هم بنوشند، نوجوانان نیز به همین ترتیب، فقط بعد از رفع تشنگی باید یک لیوان آب اضافهتر دریافت کنند.
اسلامیان افزود: در افراد بزرگسال با فعالیت معمولی در دمای هوای متعادل، حداقل نیاز به دریافت آب یک و نیم لیتر در روز است که برای جایگزینی از دست دادن آب از ریهها، دستگاه گوارش، ادرار و تعریق، بدن به آن نیاز دارد.
وی گفت: در حال حاضر توصیه به مصرف ۸ لیوان آب و مایعات در روز است، یعنی تقریباً یک میلیلیتر به ازای هر کالری انرژی دریافتی، البته افرادیکه در آب و هوای گرم زندگی میکنند یا به دلیل کار و فعالیت شدید زیاد عرق میکنند، مقدار بیشتری مایعات باید مصرف کنند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی استفاده مدام از آب و نوشیدنیهای گازدار را تهدیدی برای سلامت دانست و افزود: آبهای گازدار به دلیل داشتن گاز کربنیک منجر به نفخ و مشکلات گوارشی میشود.
اسلامیان با بیان اینکه آبمیوههای طبیعی میتوانند بخشی از نیاز روزانه به مایعات در بدن را تأمین کنند گفت: این نوشیدنیها به دلیل کالری بالا و نداشتن فیبر در صورت دریافت روزانه و مداوم میتوانند منجر به اضافه وزن شوند.
وی به افرادی که تمایل به مصرف آب ندارند یا فراموش میکنند آب بنوشند توصیه کرد: یک پارچ آب را همیشه در دید خود بگذارید، این کار به شما یادآوری میکند که باید آب بنوشنید و یا از آبنوشها استفاده کنید.
آبنوشها شامل آب و تکههای میوه و سبزی هستند مثل آبنوش لیمو و نعناع.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه تاجایی که امکان دارد باید مصرف آبهای معدنی محدود شود، افزود: بطریهای آب معدنی عمدتاً حاوی دارای مادهای به نام بیسفنولآ هستند، مطالعات نشان دادهاند استفاده مداوم از این ماده برای سلامت مضر است.