علت زخم معده تعیین کننده نوع درمان پزشکی است که پزشک شما توصیه می کند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد،
نکات موثر در بررسی غذاهای مناسب زخم معده
علت زخم معده تعیین کننده نوع درمان پزشکی است که پزشک شما توصیه می کند. اگر ناشی از استفاده از NSAID باشد، پزشک شما ممکن است تجویز داروهای NSAID را متوقف کند، یا داروی ضد درد دیگری را پیشنهاد کند یا استفاده از NSAID ها را ادامه دهد و داروی دیگری را برای محافظت از معده و اثنی عشر شما اضافه کند، مانند مهار کننده پمپ پروتون که باعث کاهش تولید اسید معده می شود.
اگر عفونت هلیکوباکتر پیلوری عامل زخم شما باشد، ممکن است پزشک یک برنامه درمانی و غذاهای مناسب زخم معده برای از بین بردن عفونت و کاهش اسید معده تجویز کند. پزشکان اغلب تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی را برای افراد مبتلا به زخم علاوه بر داروها تا زمان بهبود کامل توصیه می کنند.
اگر چه در گذشته بیماران تشویق می شدند که از رژیم غذایی ملایم پیروی کنند، اما تحقیقات فعلی، این اصلاح رژیم غذایی را مفید نمی داند. اگر چه غذاهای تند برای برخی از افراد مبتلا به زخم محرک است، اما متخصصان پزشکی اکنون بر رژیم غذایی با فیبر بالا و غنی از سبزیجات و میوه ها تأکید بیشتری دارند.
فیبر رژیمی و ویتامین A
تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی با فیبر بالا خطر ابتلا به بیماری زخم را کاهش می دهد. اگر چه فیبرهای نامحلول و محلول، این ارتباط را نشان می دهند، اما ارتباط قوی تری بین رژیم های غذایی حاوی فیبر محلول و کاهش خطر ابتلا به زخم وجود دارد.
غذاهایی که سرشار از فیبر محلول هستند، عبارتند از جو دوسر، پوست پسیلیوم، حبوبات، دانه های کتان، جو، آجیل و برخی سبزیجات و میوه ها مانند پرتقال، سیب و هویج غذاهای مناسب زخم معده هستند. یافته های حاصل از یک مطالعه که روی ۴۷،۸۰۶ مرد بود، نشان داد که رژیم غذایی غنی از ویتامین A از همه منابع ممکن است توسعه زخم اثنی عشر را کاهش دهد.
همان طور که رژیم های غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات ، احتمالاً به دلیل فیبر موجود است. یک مطالعه آینده نگر گروهی، با گذشت زمان، گروهی از افراد مشابه را که با توجه به برخی عوامل تحت مطالعه متفاوت هستند، دنبال کرد تا تعیین کند که چگونه این عوامل بر میزان یک نتیجه خاص تأثیر می گذارد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید نتایج لازم است
چای سبز و غذاهای غنی از فلاونوئید
تحقیقات نوظهور از چین نشان می دهد که اثرات محافظتی بالقوه چای سبز و سایر غذاهای غنی از فلاونوئیدها در برابر گاستریت مزمن، عفونت H.pylori و سرطان معده وجود دارد. به طور خاص، به نظر می رسد که این غذاها از رشد H.pylori جلوگیری می کنند.
علاوه بر این، یک مطالعه آزمایشگاهی اخیر در مورد چای سبز، سفید و سیاه نشان داد که این چای ها مانع از رشد H. pylori می شوند، اما هیچ گونه آسیبی به انواع مفید باکتری هایی که به طور معمول در معده یافت می شوند، از جمله L. acidophilus ، L. پلانتاروم و B. lungum ندارند.
با این حال، این یک مطالعه آزمایشگاهی بود، به این معنی که آزمایش مستقیماً بین چای و باکتری در آزمایشگاه انجام شده است و ما نمی توانیم نتیجه گیری مستقیم در مورد آن چه در بدن انسان بین این دو ماده اتفاق می افتد، بگیریم. غذاهای غنی از فلاونوئید شامل سیر، پیاز و میوه ها و سبزیجات رنگارنگ مانند کرن بری، توت فرنگی، بلوبری، کلم بروکلی، هویج و نخود فرنگی است که جزء غذاهای مناسب زخم معده هستند.
قهوه و الکل
هر دو قهوه کافئین دار و بدون کافئین می توانند تولید اسید را افزایش داده و علائم را در افراد مبتلا به بیماری زخم تشدید کنند. نوشابه می تواند پوشش مخاطی محافظ در طول دستگاه گوارش که منجر به التهاب و خونریزی بیشتر می شود را کاهش دهد. برای به حداقل رساندن علائم، افراد مبتلا به بیماری زخم باید از قهوه و الکل اجتناب کنند یا محدود کنند
غذاها و نوشیدنی هایی که معمولاً از آن ها اجتناب می شود، عبارتند از:
الکل
فلفل، شامل فلفل سیاه و انواع دیگر فلفل
کافئین، از جمله نوشابه های کافئین دار
چای شامل انواع سیاه و سبز حاوی تانن است که می تواند تولید اسید معده را افزایش دهد.
قهوه (شامل کافئین)
نعناع تند
نعناع
شکلات
گوجه فرنگی
برخی از افراد در موارد زیر نیز مشکل دارند:
غذاهای ادویه دار
انواع مرکبات
نوشیدنی های گازدار
سبزیجات خام یا سالاد
بهترین غذاها برای خوردن با ناراحتی معده
خوردن رژیم غذایی سالم و متنوع غنی از میوه، سبزیجات و فیبر و فاقد مواد نگهدارنده مصنوعی مضر برای کمک به بدن شما در ترمیم زخم ها مهم است. همچنین جلوگیری از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل مهم است.
زیرا این ها عوامل خطر برای توسعه زخم معده هستند. خواص آنتی اکسیدانی پلی فنول های غذایی می تواند از سلامت روده حمایت کند. پلی فنول ها ترکیباتی هستند که در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند و از هضم و سلامت مغز حمایت می کنند و سایر مزایای سلامتی را نیز ارائه می دهند.
به طور خاص، نویسندگان مقاله مروری فرض می کنند می توانند پتانسیل درمانی برای پیشگیری یا حتی درمان برخی از انواع زخم معده داشته باشند و برای آن ها مطالعاتی در انسان ها لازم است که فرضیه آن ها را تأیید کند. این شامل:
سیب
انگور
انار
چای سبز
سبزیجات
کورکومین، ترکیبی که در زردچوبه و ادویه نارنجی یافت می شود.
برگ های انگور (انگور از خانواده گیاهان بومی جنوب آسیا است.)
همچنین خوردن غذاهای مناسب زخم معده و رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی میوه، سبزیجات و فیبر توصیه می شود، زیرا این روش ممکن است خطر ابتلا به زخم را کاهش دهد. مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات، فیبر غذایی و ویتامین A با کاهش خطر ابتلا به زخم مرتبط است.
این احتمالاً به اثرات محافظتی این غذاها مربوط می شود. میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هستند که می تواند التهاب را کاهش دهد و اعتقاد بر این است که در برابر طیف وسیعی از بیماری ها محافظ است. بسیاری از مردم فکر می کنند که رژیم غذایی ملایم ضروری است، اما به طور کلی شواهدی مبنی بر استفاده از رژیم غذایی ملایم یا محدودیت های غذایی برای جلوگیری از زخم معده وجود ندارد.
در حالی که علم هنوز ارتباط بین میکروبیوم روده و سلامت را به طور کامل درک نکرده است، شواهد کمی وجود دارد که مکمل های پروبیوتیک می تواند کمک کننده باشد و شواهد به استفاده از آن ها در درمان عفونت های باکتریایی H.pylori محدود می شود.
اعتقاد بر این است که برخی از انواع پروبیوتیک ها، که رشد میکروارگانیسم های محافظ روده را افزایش می دهند، ممکن است اسهال ناشی از آنتی بیوتیک هایی را که برای درمان H.pylori استفاده می شود را کاهش دهند. تحقیقات فزاینده ای نشان می دهد که غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کفیر، کلم ترش و …، ممکن است فعالیت H.pylori را مهار کنند.