رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با بیان این خبر گفت: این مجموعه، تنها نهاد ملی ارائه دهنده و توسعه دهنده خدمات حقوقی و کارشناسی در کشور است.
وی گفت: در این راستا توانستیم سامانه ١٢٩ را در ٢٠ استان کشور راه اندازی کنیم که اکنون به مرحله اجرائی رسیده و هر یک از وکلای این مرکز به صورت معاضدتی در خدمت همه مردم هستند و تا پایان سال قصد داریم این سامانه را در همه استانها به منظور ارائه خدمات بهتر و مؤثرتر به مردم راه اندازی کنیم.
عبدلیان پور ادامه داد: هریک از شهروندان در صورت تماس با سامانه ١٢٩ میتوانند به صورت رایگان مشاوره حقوقی دریافت کنند.
وی با تأکید بر اینکه پیگیر راه اندازی سامانه ارجاع به مشاوره خانواده هستیم و استان البرز به عنوان پایلوت اجرای این طرح قرار گرفته شده است، گفت: سامانه ۱۵۱۵ نیز به زودی اجرایی خواهد شد.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه افزود: در نظام جمهوری اسامی فردی که هزینه وکیل نداشته باشد، حقوقش ضایع نمیشود و ما از طریق معاضدت، یاری گر این افراد هستیم زیرا که وکالت تخصصی موضوع مهمی است و ما در هفت دپارتمان و ۴۳ زیرمجموعه آن را دنبال میکنیم.پ
امسال بیش از ١٢ هزار نفر در آزمون وکالت قبول شدند
عبدلیان پور در ادامه به نحوه برگزاری آزمون وکالت پرداخت و گفت: امسال ٧٢ هزار نفر داوطلب آزمون وکالت بودند که از میان آنها تعداد ١٢ هزار و ٦٠٠ نفر قبول شدند و چون این رشته دیگر اشباع شده است ممکن است تا ٢ سال آینده هیچ داوطلبی نداشته باشیم. اما قابل ذکر است که امسال این آزمون برگزار و فرآیند جذب کارآموز آغاز شده و سال آینده نیز موظف به برگزاری یک آزمون دیگر هستیم.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه درباره اینکه گفته میشود بعد از این، مصاحبه بعد از آزمون غیرقانونی است افزود: مصاحبه در ماده ۵ قانون، ذکر شده است ما آن را تقلیل داده و به گزینش میپردازیم.
وی با تأکید به اینکه گزینش افراد وظیفه ماست و البته بخشی از سوالات ممکن است علمی باشد، گفت: امسال بیش از ١٢ هزار نفر در آزمون قبول شدند و گزینش خروجی کار، نیز طوری خواهد بود که آن چنان ریزش نخواهیم داشت.
قانون حمل سلاح محیط بانان باید به روزرسانی شود
عبدلیان پور درباره نقش مرکز وکلا در قالب موضوعاتی از قبیل قانون استفاده از سلاح از سوی محیط بانان، نیروی انتظامی و حمایت از حقوق بانوان نیز گفت: این مسأله دغدغه ما هم بوده و نمایندههایی از مرکز در مجلس تعیین شده اند تا فرآیند قانونگذاری را پیگیری کنیم.
وی با تأکید به اینکه قانون حمل سلاح محیط بانان و ماموران انتظامی باید به روزرسانی شود، گفت: در این زمینه جلسات مختلفی با نمایندگان مجلس و اساتید دانشگاه و وکلای باتجربه نسبت به بازنگری این قوانین داشتیم و مجلس نیز استقبال خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه آمادگی خود را به مجلس اعلام کردیم و روی این قوانین کار میشود و ضمن اینکه بخش تنقیح قوانین در مجلس فعال است گفت: در حال حاضر کمیسیونهای صیانت و حمایت و کمیسیون حمایت از حق عامه برگزار میشود و طبق تاکیدهای رهبری در صیانت از حقوق عامه، توانستیم مواردی را پیگیری کنیم.
اجرای طرح حضور قضات در مساجد
عبدلیان پور در ادامه سخنانش به اجرای طرح حضور قضات در مساجد اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف مرکز، حفظ حقوق عامه است و به عنوان چراغ راه پیگیری میشود؛ بنابراین طرح حضور وکلا در مساجد نیز بسیار اثرگذار است و هر هفته حداقل یک بار وکلا در مساجد حضور مییابند و بدون راستی آزمایی، وکیل معاضدتی در اختیار افراد قرار میگیرد.
وی با اشاره به پیگیریهای موجود در بازنگری در خصوص دستمزدهای وکلای مشاوران خانواده در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر آمار و کلای معاضدتی افزود: آمار بالاست و در ۶ ماهه اخیر یک میلیون و ٢٠٠ پرونده معاضدتی و تسخیری ثبت شده است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه درباره ابطال پروانه فعالیت وکلا نیز گفت: ابطال پروانه در صورت نیاز جزو لاینفک هر مجموعه است و طبق موضع گیری انقلابی این نهاد، مسأله مورد توجه است.
عبدلیان پور با تأکید به اینکه وکلا صنفی است که در آن تخلف کمتر اتفاق میافتد، افزود: فرار مالیاتی مختص وکلا نیست و البته با توجه به سیستمی بودن کار، ما جزو صنوفی هستیم که در آن تخلفات کمتری اتفاق میافتد.
وی گفت: پیگیر بیمه وکلا هستیم تا اجرا شود و باید تفاهم نامههای قبلی را باز تعریف کنیم که در این خصوص به همه استانها پیشنهاد دادیم راهکار بدهند.