با تلاش پژوهشگران طرح الگوی مدیریت هوشمند آبیاری گیاهان زراعی در ۵۳۰ هکتار از اراضی شهرستان سمیرم اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مجری این طرح دانش بنیان گفت: این طرح در سامانههای آبیاری نوین شامل قطرهای نواری و بارانی قابل اجرا است و موجب افزایش بهره وری آب و نهادهها میشود.
مهدی قیصری با بیان اینکه مدیریت هوشمند آبیاری مبتنی بر روابط آب، خاک، گیاه و اتمسفر است، افزود: بر اساس این طرح سامانهای به نام بابا حیدر راه اندازی شده که بر اساس این سامانه، برنامه آبیاری با بازدهی بالا به کشاورز داده میشود و کشاورز میتواند متناسب با موقعیت زمین خود برنامه هوشمند جهت آبیاری و کنترل زمین داشته باشد.
وی گفت: این سامانه با دریافت اطلاعاتی مانند جغرافیای مزرعه، اطلاعات خاک در لایههای مختلف، سامانه آبیاری کشت شامل تاریخ کشت نوع گیاه و واریته به کشاورز برنامه آبیاری هوشمند ارائه میکند.
دکتر قیصری با اشاره به اینکه آبیاری هوشمند آبیاری اتوماتیک نیست، افزود: این سامانه به کشاورز در هر مرحله از رشد گیاه فاصله و عمق آبیاری و مدت زمان لازم برای آبیاری متناسب با مشخصات زمین را ارائه میدهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: افزایش یک و نیم برابری تولید به ازای هر واحد آب مصرفی، جلوگیری از نفوذ عمقی آب و آلوده شدن سفرههای آب زیرزمینی، صرفه جویی ۵۰ درصدی آب از طریق افزایش یک و نیم برابری بهره وری آب، افزایش بهرهوری سایر نهادههای کشاورزی شامل کود و بذر و سم و همچنین افزایش کیفیت محصول و کاهش هزینههای تامین آب از مهمترین ویژگیهای این طرح است.
پیش بینی میشود با اجرای این طرح در ۷۰۰ هزار هکتار از مزارع تجهیز شده به سامانههای آبیاری نوین در کشور میزان تولید تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.