پنبه یک محصول راهبردی که نیاز کمتری به آب دارد و تنشهای محیطی به خصوص شوری و خشکی را تحمل می کند.
محسن دادار با بیان اینکه پنبه نسبت به بسیاری از محصولات تابستانه نیاز کمتری به آب دارد و تنشهای محیطی به خصوص شوری و خشکی را میتواند تحمل کند، افزود: پنبه جزء محصولات راهبردی است و در بیشتر اقلیمهای استان کشت میشود.
وی افزود: پنبه بیش از ۲۰ محصول جانبی دارد و در مناطق خشک ونیمه خشک استان به عنوان یک کشت بومی شناخته شده است.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اصفهان گفت: کشت پنبه در استان اصفهان بیشتر در شهرستانهای کاشان، آران وبیدگل، ورزنه، جرقویه، هرند واردستان انجام میشود.
دادار افزود: با استفاده از روشهای جدید در نحوه کشت وداشت امکان افزایش سطح کشت محصول پنبه وجود دار و با توجه به قیمت آن در دو سال اخیر این محصول قابل رقابت است.
وی با بیان اینکه بهره وری آب در پنبه مناسب است، گفت: به ازای ۱ متر مکعب آب ۵۷ صدم کیلو گرم پنبه برداشت میشود.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اصفهان با بیان این که ارقام موجود مناسب استان از جمله میان رس،شایان ، خرداد، ساجدی ،مای است، افزود: رقم شایان متحمل به شوری زودرس و با متوسط عملکرد حدود ۵ تن در هکتار و کیفیت الیاف مناسب و بهره وری آب در آن حدود ۵۸صدم به ازای هر متر مکعب آب است.
وی گفت: پنبه استان اصفهان پس از برداشت به کارخانجات پنبه پاک کنی حمل و در این کارخانهها وَش و تخم پنبه از هم جدا میشود و محصول پنبه به شکل پنبه محلوج و در بسته بندیهای مشخص روانه کارخانههای ریسندگی میشود.