وزیر علوم گفت : بر اساس این تفاهمنامه، رتبههای ۱ تا ۱۰۰ رشتههای ریاضی فیزیک ، علوم تجربی و علومانسانی و رتبههای ۱ تا ۵۰ گروههای آزمایشی زبان خارجی و هنر به شرط تحصیل در رشتههای هدفدار در دوران تحصیل بورس میشوند.
وی اضافه کرد : دانشجویان دیگر هم در کانون توجه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری قرار گرفتهاند و تمام دانشگاهها میتوانند با صنعت ارتباط برقرار کنند و به این ترتیب شرایط ورود دانشجویان به صنعت فراهم میشود .
وزیر علوم یادآور شد : صنایع ، میزان ظرفیت خود را به دانشگاهها اعلام میکنند و مراکز آموزش عالی ، ۲ تا ۳ برابر ظرفیت اعلام شده به صنایع دانشجو معرفی میکنند.
همچنین میزان اعلام ظرفیت مورد نیاز و تعداد دانشجویان معرفی شده در اختیار صنعت و دانشگاه قرار دارد و وزارت علوم نسخه مشترک برای همه نمیپیچد و تصمیمگیری با توجه به شرایط هر دانشگاه است.
این سخنان وزیر علوم در حالی بیان شد که پیش از این اعلام شده بود، بر اساس تصویب هماهنگ وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری ، رتبههای برتر کنکور و دارندگان نشانهای طلا تا برنز المپیادهای دانشآموزی به شرط پذیرش در رشتههای هدف اولویتدار از مزایای تحصیلی برخوردار میشوند.
دکتر حسن مروتی ، معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور در برنامهای در دانشگاه تهران از این طرح خبر داد و گفت : برخی از رشتههای دانشگاهی کم طرفدار هستند و در نظر داریم به دانشجویانی که این رشتههای تحصیلی را انتخاب میکنند ، کمک هزینه پرداخت کنیم .
وی با بیان اینکه طرح بازگشت نخبگان در شورای عتف تصویب شده است گفت : وزارت علوم در نظر دارد با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور ، بنیاد ملی نخبگان ، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد این طرح را اجرا کنند و گزارشی درباره عملکرد و راهکارهای پیشنهادی برای مهاجرت معکوس نخبگان به شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری ارائه دهند.
وزیر علوم دولت سیزدهم با بیان اینکه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در یک سال گذشته اقداماتی به منظور حفظ و نگهداشت نخبگان انجام داده است اضافه کرد : بررسیها نشان میدهد ، دارندگان مدالهای المپیادهای دانشآموزی در رشتهای که موفق به کسب مدال میشوند در دانشگاهها تحصیل نمیکنند . به طور مثال، یک دانشآموز توانسته است که مدال طلای المپیاد ریاضی را کسب کند اما یکی از گرایشهای مهندسی را به عنوان رشته دانشگاهی انتخاب میکند. این شرایط در حالی رقم میخورد که این دانشآموز توانسته است استعدادش در یک رشته را ثابت کند . این افراد، پتانسیل تبدیل شدن به یک دانشمند اثربخش را دارند اما از توانایی خود صرف نظر میکنند.
دکتر زلفی گل افزود : برای اینکه دارندگان مدالهای المپیادهای دانشآموزی را برای تحصیل در همان رشتهای که موفق به کسب مدال شدهاند ، ترغیب کنیم ، تصمیم گرفتهایم که بستههای حمایتی در اختیار آنها قراردهیم. بررسیها نشان میدهند ، افرادی که در رشتههایی مانند زیستشناسی ، شیمی ، فیزیک ، ریاضی ، نجوم ، زمینشناسی موفق به کسب مدال میشوند، نسبت به آینده شغلی خود ابراز نگرانی میکنند. این افراد ، پرسشهایی مانند "آیا مدال المپیاد به معنای ضمانت شغلی آینده است؟" را مطرح میکنند.
وزیر علوم گفت : در این راستا با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمیفناوری ریاستجمهوری ، جلساتی به منظور ترغیب نخبگان برای تحصیل در رشتههای کمطرفدار برگزار کردیم و نتایج این جلسات را در شورای استعدادهای درخشان وزارتعلوم ارائه دادیم.