دبیر جشنواره ملی موسیر گفت: از آنجایی که چهارمحال و بختیاری خواستگاه موسیر کشور است نخستین جشنواره ملی موسیر در شهرکرد برگزار شد.
وی افزود: اصفهان رتبه نخست و چهار محال و بختیاری رتبه دوم تولید موسیر کشور را دارند که این محصول در این استان بیشتر به صورت دیم و طبیعی به دست میآید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: هماکنون ۵۲۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیرکشت موسیر قرار دارد که ۳۵۰ هکتار این میزان در شهرستان کوهرنگ است که سالانه بیش از سه هزار و ۱۱۶تن موسیر برداشت میشود.
برزگر با اشاره به اینکه موسیر گیاه بومی استان است، گفت: توسعه کشت موسیر به عنوان یک گونه بومی، ایجاد اشتغال پایدار با توسعه کشت موسیر، کاهش دخالت انسانی و کاهش تخریب رویشگاههای طبیعی از اهداف مهم برگزاری نخستین جشنواره ملی موسیر است.
وی افزود: ایجاد مرکز تولید بذر و پیاز موسیر در دستور کار قرار دارد و هماکنون برای راهاندازی این مرکز ۶هکتار زمین اختصاص داده شده است تا موسیر به صورت آبی کشت شود و سالانه ۱۲تن پیاز موسیر و ۱۰۰ کیلوگرم بذر موسیر برداشت شود.
در این جشنواره ۱۹ استان شرکت کردند و قرار است نخستین جشنواره برداشت موسیر هم سال آینده در کوهرنگ برگزار شود.