دبیر دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان مداخله بسیاری از پزشکان عمومی وافراد غیرپزشکی در امور زیبایی گفت: وزارت بهداشت و درمان باید با نظارت قوی تری اعمال قانون کند
مجری: آقای دکتر درخصوص رفتارهای مداخله گرانه افراد غیرمتخصص در امور زیبایی و پزشکی صحبت میکنیم. حتماً در جریان هستید که در خیلی از آرایشگاهها حتی تزریق بوتاکس انجام میشود پاکسازیهای تخصصی پوست انجام میشود و خیلی از افراد سودجو هم هستند که خودشان را بعنوان پزشک یا کسانی که مدارک تخصصی در جراحیهای زیبایی گرفتند جا میزنند و این اعمال را انجام میدهند و قانونی هست برای برخورد با این افراد متخلف وضع شده و این قاون از سال ۷۹ بروز رسانی نشده است. قانون برخورد با متخلفان و مداخله گرایان افراد غیرمتخصص از سال ۱۳۷۹ بروز رسانی نشده است و همان حداکثر مبلغی که جریمه نقدی که به صورت نقدی است یا دو سال یا پنج سال زندان که برای آن درنظر گرفته شده چیز دیگری نیست.
مهمان برنامه:آقای رضا آرانپور، دبیر دوم محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی:در سالهای اخیر تب رفتن به سمت زیبایی و عملهای زیبایی از انواع و اقسام در جامعه ما خیلی بالا گرفته و شاید یکسری افراد خاصی که اگر نقصی را در صورت خودشان یا در اجزای بدن خودشان احساس میکردند به این سمت میرفتند، اما الان اینقدر این تب بالا گرفته که به سنین خیلی پایینتر رسیده است افرادی که واقعاً مشکلی ندارند یعنی وقتی به ظاهرشان نگاه میکند فکر نمیکند مشکلی وجود داشته باشد، ولی خود فرد شاید از نظر روحی و روانی و ذهنی این نقص را احساس میکند و از خودش راضی نیست و دنبال این مسائل میرود. بازار داغی ایجاد کرده است که بسیاری از پزشکان عمومی ما درگیر این قضیه شدند غیر از آن افراد غیرپزشکی هم درگیر شدند مثل آرایشگرها که فیزیولوژی بدن را نمیشناسند و ممکن است دست به کارهایی بزنند که این کارها باعث آسیب جدی بشود و ماندگار شود.
مجری: حتی جان افراد را به خطر بیندازد.
مهمان برنامه: بله بعضی مواقع عملهایی است که در جاهای حساس بدن انجام میشود و باعث نقص عضو یا حتی مرگ میشود. قوانین هم در این قضیه خیلی قانون جدی نداریم در بسیاری از کشورها که جدیتر از این است و بیشتر عدم مداخله افراد غیر مجاز در مورد پزشکی است و این سخن به حقی است و قطعاً باید روی این قضیه کار شود و انشاالله بتوانیم بازنگری در این موضوع داشته باشیم تا حدی بشود در از این مداخلات جلوگیری کرد. انتظار میرود با نظارت قویتر این قانونی که است که سازمان نظام پزشکی باید اعمال کند با نظارتی که معاونتهای درمان وزارت بهداشت و درمان باید اعمال کنند آن قوانین موجود را هم اگر ما اعمال کنیم قطعاً گزارش کمتر خواهد بود.
مجری: فکر میکنید چرا جدی گرفته نشده است با توجه به اینکه جان افراد در خطر است؟
مهمان برنامه: جناب آقای رضا آرانپور، دبیر دوم محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی: منظورتان از جدی نگرفته اید نمیدانم کدام قسمت است.
مجری: بحث جریمه نقدی که انجام شده یا...
مهمان برنامه: شما قائل قضیه را بگویید از سوی چه کسی جدی گرفته نشده است.
مجری: عرض کردم رفتار مداخله گرانه افراد غیر متخصص در امور زیبایی جراحیهای پزشکی که قوانینی که برای آن درنظر گرفته شده حبس تعریزی از ۶ ماه تا ۳ سال است که ظاهراً آن هم برداشته شده است و جرم بودن آن برداشته شده است و فقط پرداخت جریمه نقدی از ۵ میلیون تا ۵۰ میلیون ریال و در صورت تکرار به حبس از ۲ تا ۱۰ سال و پرداخت حریمه از ۵ میلیون تا ۱۰۰ میلیون ریال یا دوبرابر قیمت داروهای مکشوفه انجام اعمال جراحی که انجام شده.
مهمان برنامه: جناب آقای رضا آرانپور، دبیر دوم محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی: قوانین ما در موضوعات مختلف بالاخره نیاز به بروز رسانی دارد و فقط این موضوع نیست. در موضوعات مختلف براساس آن زمان شاید آن عدد و رقم بازدارنده است مثل قوانین راهنمایی و رانندگی، قاعدتاً سال به سال با تورم این قوانین و با اینکه بالاخره بازدارنده است، ولی باید بازنگری شود قاعدتاً این قانون هم شامل آن قضیه است و انشاالله پیگیری میکنیم که انجام شود.