رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه از عراق، سوریه و لبنان به عنوان مهمترین مقاصد صادراتی این استان نام برد و گفت: به نظر میرسد در سالهای آینده نیاز اصلی بازار عراق محصولات پتروشیمی و نیاز اصلی بازار سوریه، خدمات ساختمانی و عمرانی است.
لزوم ترسیم افق ۵ ساله برای توسعه صادرات از کرمانشاه
کیوان کاشفی حفظ و ارتقاء جایگاه کنونی کرمانشاه در زمینه صادرات را نیازمند یک استراتژی و برنامه مدون دانست و گفت: این برنامهریزی باید در قالب سند توسعه صادرات و برای یک افق حداقل ۵ ساله ترسیم شود و نقش هر بخش و دستگاه در آن مشخص باشد.
عراق، سوریه و لبنان؛ مهمترین مقاصد صادراتی کرمانشاه
رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه از عراق، سوریه و لبنان به عنوان مهمترین مقاصد صادراتی این استان در سالهای آینده نام برد و افزود: باید در قالب سند توسعه صادرات مشخص کنیم سهم ما در ترانزیت وصادرات به هریک از این بازارها به چه شکل خواهد بود.
نیاز اصلی بازار عراق محصولات پتروشیمی است
کاشفی گفت: به نظر میرسد طی ۵ تا ۱۰ سال آینده نیاز اصلی بازار عراق محصولات پتروشیمی و صنایع پایین دست آنها باشد که کرمانشاه با توجه به داشتن چند پتروشیمی فعال و یا در دست احداث، میتواند در این زمینه به خوبی فعالیت کند.
مهمترین نیاز بازار سوریه خدمات ساختمانی و عمرانی است
رئیس اتاق کرمانشاه درباره بازار سوریه هم گفت: با توجه به نیاز سوریه به بازسازی در سالهای آینده، به نظر میرسد مهمترین نیاز این بازار خدمات ساختمانی و عمرانی باشد و برای حضور در آن باید بر صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کنیم.
حذف بخش تجارت از چرخه صادرات لطمه جدی وارد کرد
عضو هیات رئیسه اتاق ایران در ادامه حذف بخش تجارت از چرخه صادرات را یک آسیب جدی توصیف کرد و علت آن را سیاستهای دولت در زمینه بازگشت ارز دانست و افزود: بر اساس این سیاستها تلاش شده عمده صادرات از طریق خود کارخانجات و واحدهای تولیدی باشد و تجار به حاشیه بروند.
کاشفی این رویه را خطرناک و غیرمنطقی دانست و گفت: تولید و بازاریابی تجاری دو مقوله مجزا است. بسیاری از صنایع به بازاریابی شبکهای در بازارهای جهان ورود نمیکنند بلکه این کار را تجار برای آنها انجام میدهند.
کارتهای بازرگانی فعال به یک چهارم کاهش یافته است
رئیس اتاق کرمانشاه افزود: زمانی در شهرستانهای مرزی از جمله قصرشیرین و سرپل ذهاب حدود ۲۰۰ کارت بازرگانی فعال داشتیم و بازرگانان زیادی مشغول کار بودند، اما این میزان اکنون به یک چهارم کاهش یافته است.
کاشفی کاهش سهم کالاهای تولیدی استان از صادرات کرمانشاه را از دیگر تبعات این تصمیم دانست و گفت: زمانی از حدود ۳ میلیارد دلار صادراتی که در استان داشتیم، ۶۰ درصد آن سهم واحدهای تولیدی استان بود، اما در دو سال گذشته این سهم کم، و کالاهای اظهار شده از سایر گمرکات افزایش یافته است.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران پیگیری این موضوع را از طریق کمیته توسعه صادرات ضروری دانست.
یادآور میشود استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و فعال بودن ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی در امتداد این مرزها، یکی از قطبهای صادرات کالا در کشور است.