درمان سرفههای مکرر از منظر طب سنتی
متخصص طب ایرانی گفت: کاهش حجم غذا به ویژه غذاهای گوشتی و غلیظ، نوشیدن دمنوش و خوردن سوپ میتواند در کاهش سرفههای مستمر مؤثر باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه نخستین کار برای درمان سرفه مستمر پرهیز از خوردن مواد محرک همچون خربزه، انگور، حبوبات، بستنی، آب یخ، بادمجان، ماکارونی و غذاهای غلیظ است گفت: این افراد باید حجم غذاهای گوشتی و غلیظ را کاهش دهند و شربت عسل با چند قطره لیمو ترش بنوشند.
غلامرضا کرد افشاری افزود: دمنوش حاوی سکنجبین، بابونه، آویشن، گل ختمی و پنیرک در درمان سرفه بسیار مؤثر است.
وی ادامه داد: همچنین چهار تخمه که از ۱۲ گیاه تشکیل شده به همراه کمی پودر تخم کتان و پودر تخم شنبلیله برای رفع سرفه بسیار مؤثر است، این ترکیب را باید در عسل بگذارند تا کمی لعاب بدهد.
کرد افشاری گفت: در سه روز اول باید ۲۰ تا ۳۰ بار به اندازه ۲ تا ۳ قاشق در دهان بگذارند و بمکند تا حلق و سینه نرم شوند. مصرف این ترکیب را باید به ترتیب پس از سه روز کاهش داد.
وی افزود: انواع شربتهای گیاهی موجود در بازار را هم باید با عسل مخلوط کرد و خورد. جوشانده بارهنگ را هم میتوان با عسل میل کرد.