نخستین کنگره بین المللی راهکارهای گسترش فرهنگ غدیر و ترویج نهج البلاغه در جهان با حضور دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر و دانشگاهیان و حوزویان در ساری به کار خود پایان داد.
از اهداف این کنگره می توان به آشنایی با فرهنگ غدیر به عنوان الگوی حکومتی برای جوامع انسانی، آشنایی با نهج البلاغه به عنوان گنجینه بیکران معارف اسلامی، گشودن افق های جدید با بهره گیری از سرچشمه های غدیر و نهج البلاغه، تأمین نیازهای ضروری جوامع انسانی از طریق گسترش فرهنگ غدیر و ترویج نهج البلاغه به عنوان کلید حل مشکلات عصر حاضر، مقابله علمی با بحران های مختلف فردی و اجتماعی حاکم بر جوامع انسانی از منظر نهج البلاغه، گسترش فرهنگ غدیر و ترویج نهضت نهج البلاغه خوانی در جهان اشاره کرد.
۳۰۲ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارائه شد که با داوری های انجام شده بخشی از این مقالات در قالب پوستر و کتاب چاپ شده است. مجموعه مقالات برگزیده این کنگره ۲۸ مقاله است.
در این کنگره علاوه بر روحانیان و شخصیت های دینی کشور، اندیشمندان ۱۰ کشور جهان به زبان های فرانسوی، انگلیسی و عربی مقالات خود را به دبیرخانه ارائه دادند.
۳۵۶ پژوهشگر در این آئین به صورت انفرادی و مشترک مقالات خود را ارائه دادند که ۵۱ درصد از آنان اندیشمندان مرد و ۴۹ درصد اندیشمندان زن هستند.
این آئین با حضور ۳۰ نفر از اندیشمندان و متفکران اسلامی از کشورهای مختلف جهان در ساری مرکز مازندران برگزار شد.
حجتالاسلام ابراهیمی، دبیر نخستین کنگره بین المللی راهکارهای گسترش فرهنگ غدیر و ترویج نهج البلاغه در جهان، آیت الله محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران، سیدمحمود حسینیپور استاندار مازندران، آیتالله صدیقی دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر، حجتالاسلام سید مصطفی میر لوحی مدیرکل روابط عمومی و بینالملل دانشگاه امام صادق (ع) و حجت الاسلام والمسلمین سید علی محسن نقوی مدرس جامعه المصطفی قم، در این کنگره سخنرانی کردند.
در این کنگره چهار کتاب مجموعه مقالات کنگره بین المللی غدیر رونمایی و از صاحبان مقالات برتر تجلیل شد.