رئیس پلیس فتا خوزستان: برداشت غیرمجاز از حساب بانکی از جمله جرائم سایبری و دام سودجویان در فضای مجازی است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، سرهنگ علی حسینی برداشت غیرمجاز از حساب اشخاص را از جمله جرائم سایبری برشمرد و گفت: گزارشها و شکایتهای متعددی در این رابطه به پلیس فتا ارجاع داده میشود و افراد سودجو اقدام به خالی کردن حساب شهروندان میکنند.
وی افزود: باوجود هشدارهای پلیس فتا به مردم در این خصوص، اما باز هم شاهد وقوع این جرم حتی در قشر باسواد و تحصیلکرده هستیم.
سرهنگ حسینی ارسال پیامکی با محتوای شکوائیه، صدور حکم قضائی، یارانه و سهام عدالت برای شهروندان را نمونه دیگری از کلاهبرداریها عنوان کرد و ادامه داد: مردم باید به این موضوع توجه داشته باشند که قوه قضائیه و هیچ سازمان و ادارهای با سرشمارههای شخصی اقدام به ارسال پیامک نمیکنند.
رئیس پلیس فتا خوزستان سرشماره پیامکهای سامانه ثنا را ADLIRAN اعلام و اضافه کرد: همراه هیچکدام از این پیامهای سامانههای معتبر، لینک وجود ندارد و دریافت کننده را به درگاهی برای پرداخت وجه هدایت نمیکنند و هدف از ارسال آنها، اطلاع رسانی است.
این مقام انتظامی گفت: اسکیمر یا کپی کردن کارت بانکی از دیگر جرائم فضای مجازی است و در پی آن برداشت از حساب فرد در حالی اتفاق میافتد که کارت بانکی در اختیار خود او قرار دارد.
سرهنگ حسینی میگوید: تحویل کارت بانکی و اعلام رمز به فروشنده امری رایج است و در برخی موارد افراد سودجو که بیشتر دوره گرد یا فروشنده سیار کالا هستند، از این فرصت استفاده میکنند و با کشیدن کارت در دستگاهی شبیه پوز، همه اطلاعات را کپی کرده و باتوجه به دانستن رمز، از حساب افراد به صورت غیرمجاز برداشت میکند.
وی افزود: برای پیشگیری از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران و سودجویان، کارت بانکی و رمز آن را در اختیار دیگران قرار ندهیم و درصورت انجام خرید مشکوک، بلافاصله رمز اول کارت را تغییر دهیم، ضمن اینکه کارتی که برای خرید استفاده میکنیم، حاوی مبلغ کم یا به میزان نیاز باشد تا درصورت بروز مشکل، مبلغ زیادی در کارت نباشد.