دو گزارشگر مستقل سازمان ملل متحد امروز با انتقاد از محدودیت های دولت انگلیس ضد آزادی مطبوعات، تحقیق در این باره را خواستار شدند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، فرانک لارو، گزارشگر ویژه ارتقا و حفاظت از حق آزادی عقیده و بیان و همچنین بن امرسون، گزارشگر ویژه حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، دو فرد منتقد از عملکرد لندن هستند.
این دو با اشاره به اقدام پلیس انگلیس در بازداشت و بازجوئی دیوید میراندا هم خانه گلن گرینوالد، روزنامه نگار گاردین در فرودگاه هیتروی لندن گفتند: نگرانی های امنیتی انگلیس نمی تواند توجیهی برای محدود کردن آزادی مطبوعات تلقی شود.
میراندا، تبعه برزیل و با گلن گرینوالد روزنامه نگار گاردین، هم خانه است.
گلن گرینوالد، روزنامه نگار گاردین است که اسناد و مدارکی ادوارد اسنودن، افشاگر اطلاعات محرمانه دولت آمریکا را از وی دریافت و در این روزنامه منتشر کرد.
هواپیمای حامل میراندا در مسیر برلین به ریودوژانیرو، توقف کوتاهی در فرودگاه هیترو لندن داشت که ماموران امنیتی انگلیس وی را مدت نه ساعت بازداشت و تلفن همراه، رایانه همراه، لوحه فشرده و دیگر وسایلش را مصادره کردند.
فرانک لارو، گزارشگر ویژه ارتقا و حفاظت از حق آزادی عقیده و بیان سازمان ملل با اشاره به نقش مطبوعات در افشای موارد نقض حقوق بشر گفت: تهدید خبرنگاران به بهانه حفاظت از اطلاعات محرمانه و ارعاب آنها به سکوت، خود نقض حقوق بشر و آزادی عقیده و بیان است.
این دو گزارشگر مستقل سازمان ملل متحد با اشاره به نحوه بازداشت و
بازجویی دیوید میراندا در فرودگاه هیترو، از دولت انگلیس خواستند اطلاعات بیشتری درباره این اقدام نیروهای امنیتی خود منتشر کند.
در خبر منتشر شده از سوی سازمان ملل همچنین به اقدام مقامات انگلیس در تخریب مرکز ذخیره اطلاعات رایانه ای روزنامه گاردین اشاره شده است.
فرانک لارو با تقبیح این اقدام دولت انگلیس، در حمایت از افشاگری گاردین افزود: پیشگامی مطبوعات در افشای نظارت گسترده برخی دولتها بر شهروندان خود، نیازمند بررسی کامل و توجه ویژه است و ترساندن خبرنگاران از سوی نهادهای امنیتی، هیچ کمکی به آزادی بیان نمی کند.
بن امرسون، گزارشگر مستقل ویژه حقوق بشر و مبارزه با تروریسم هم با اشاره به تغییرات قابل توجه ارزیابی های امنیتی انگلیس درباره تهدیدات تروریستی در سه سال اخیر، گفت: میزان تحمل مردم انگلیس و آمریکا درباره دسترسی مقامات امنیتی به اطلاعات خصوصی افراد، موضوع مهمی است که باید به بحثی گسترده گذاشته شود.
این محقق حقوق بشر و مبارزه با تروریسم با اشاره به طرح چنین موارد نقض دولتی حقوق بشر در دادگاه های اروپا، به مقامات انگلیسی هشدار داد که در این قبیل اقدامات ضد حقوق بشری خود بازنگری کنند.