تابوتهای چوبی دوره اسلامی به دست آمده از گورستان قلعه اولتان پارسآباد، آن را نسبت به گورهای ادوار اسلامی متمایز میکند و این محوطه، ارزش تبدیل به پایگاه ملی میراث فرهنگی را دارد.
رئیس گروه باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: یک گورستان در اولتان کشف شده و پیش بینی میشود چند گورستان دیگر در این محوطه کشف شود و تاکنون حدود ۱۲ گور متعلق به دوره اشکانی در این گورستان شناسایی و سه تدفین برداشته شده است.
این فعال حوزه میراث فرهنگی و تاریخی با بیان اینکه تیم باستانشناسی مستقر در پایگاه اولتان حدود ۱۲ عضو دارد، گفت: تدفینهای به دست آمده، ابتدا در پایگاه مرمت میشود و امکان آزمایش دی انای نیز بر تدفینها وجود دارد و بعدها امکان به نمایش گذاشتن اشیاء به دست آمده نظیر مفرغ، سفال و آهن وجود خواهد داشت، اما استخوانهای تدفینها پایداری کمی دارند و امکان نمایش نخواهند داشت.
وی ادامه داد: متاسفانه طی عملیاتهای عمرانی و راهسازی و عبور و مرور ماشین آلات سنگین در قبل از انقلاب و در ماههای گذشته، فشار زیادی بر گورها و تدفینهای گورستان اولتان وارد شده و استخوانهای اغلب گورها پایداری خود را از دست داده اند.
رئیس گروه باستانشناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل اضافه کرد: اشیا به دست آمده، ارزش تاریخی دارند و بعد از مرمت و تکمیل روند کشف، از آنها اطلاعات علمی مربوط به وضعیت سفالگری و فلزگری در ادوار گذشته به دست خواهد آمد.
محوطه باستانی اولتان قالاسی یا قلعه اولتان در ۱۲ کیلومتری شهرستان پارسآباد مغان از توابع استان اردبیل و در حاشیه رود مرزی ارس یا آراز و پانصد متری غرب روستایی به نام اولتان واقع شده است.
بیشتر بخوانیم:
کشف اسکلت انسان و شمشیر ۲ هزار ساله در پارس آباد
در کاوشهای جدید گروه باستان شناسی در محوطه قلعه تاریخی اولتان شهرستان پارس آباد، یک گورستان ۲ هزار ساله کشف شد.