رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان توضیحاتی درخصوص اجرای الگوی کشت و مزایای آن برای اقتصاد و کشاورزی استان ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، سیدرحمت الله پریچهر گفت: الگوی کشت محصولات کشاورزی در هر کشور را براساس ۳ شاخص اصلی تعریف میکنند که بحث اول نیاز آن کشور و سیاستهایی که در ارتباط با محصولات غذایی وجود دارد، است.
وی افزود: در ارتباط با نیاز داخل، براساس سرفصلهای برنامه هفتم توسعه که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند، باید ۹۰ درصد از اقلام غذایی مورد نیاز ما باید طبق خودکفایی داخلی و در رابطه با اقتصاد مقاومتی و تامین نیازها خود در داخل کشور باشد.
پریچهر دومین بحث در الگوی کشت را در نظر گرفتن ظرفیت و توانمندی هر منطقه یا کشور عنوان کرد و ادامه داد: براساس آن مشخص میشود که کدام محصول باتوجه به شرایط اقلیمی میتواند حداکثر تولید را داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان مسائل اقتصادی را از مهمترین مباحث در رابطه با الگوی کشت برشمرد و اضافه کرد: یک محصول از نظر اقتصادی تا چه میزان میتواند برای تولیدکننده مطلوبیت و جذابیت داشته باشد.
این مقام مسئول میگوید: در کشور ما بیش از ۹۸ درصد کشاورزی در بخش خصوصی انجام میشود، بنابراین همه تلاش وزارت جهاد کشاورزی ایجاد مطلوبیت و جذابیت برای کشاورزان است تا براساس نیاز کنونی و اقتصادی بودن، محصولاتی کشت شود تا هم از لحاظ اقتصادی دارای ظرفیت باشند و هم محصولات کم آب بری باشند.
وی با بیان اینکه ایران در منطقهای خشک و نیمه خشک قرار دارد، افزود: در مصرف آب باید صرفه جویی کرد، به همین منظور باید محصولاتی کشت شوند که نیاز داریم و نیاز کمتری به آب دارند.