مدیر تحقیق و توسعه موسسه واکسن و سرم سازی رازی گفت: خط تولید واکسن رازی با وجود برخورداری از چندین فناوری روز دنیا، در داخل طراحی شده، بومی سازی شده و با استفاده از آن میتوان همه واکسنهای مبتنی بر پروتئین موجود در جهان را تولید کرد.
محقق ارشد واکسن رازی کووپارس گفت: با وجود این خط تولید، در صورت پیش آمدن هر همه گیری دیگری در جهان، دیگر نیازی به درخواست بودجه و ایجاد خط تولید اختصاصی دیگری نیست.
وی افزود: با این خط تولید همچنین میتوان پروتئینهای نوترکیب را تولید کرد، که میتواند دارو، آنتی بادیهای مونوکلونال، سرمهای درمانی یا واکسنهای مختلف باشد.
مدیر تحقیق و توسعه موسسه واکسن و سرم سازی رازی با بیان اینکه برای نمونه هم اکنون روی دو واکسن آنفلوآنزا و زونا کار میکنیم، ادامه داد: این دو واکسن پس از گذشتن از مرحله تحقیق و توسعه به تولید صنعتی خواهند رسید.
دکتر بنی هاشمی با اشاره به «اَدجوان» یا «یاور» که به نوعی مهمترین بخش تولید واکسن بوده و تولید آن در انحصار دو شرکت خارجی است، گفت: موسسه رازی در حال طراحی و تولید نانو ادجوانهایی است که برای همه واکسنهای تولیدی در ایران و جهان، استفاده میشود.
وی افزود: پس از تولید این اَدجوانها، واکسنهای تولید داخل مانند HPV که هم اکنون اَدجوان خود را از خارج از کشور تامین میکنند، خواهند توانست از این تولید داخل استفاده کنند.
مدیر تحقیق و توسعه موسسه واکسن و سرم سازی رازی ادامه داد: علاوه بر این میتوانیم به نخبگان جامعه که در این زمینه فعالیت میکنند کمک کنیم وارد مرحله رشد شده و به تولید نزدیکتر شوند.