رئیس قرارگاه رصدخانه کشاورزی با اشاره به ثبت حدود یکهزار و ۷۶۴ فروشگاه استان تهران در سامانه ستکاوا گفت: از این پس فروشگاهها میتوانند از طریق این سامانه درخواست خرید مرغ منجمد و گرم دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد قربانی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با حضور در برنامه «میز اقتصاد» درباره ضرورت ایجاد سامانه تأمین و توزیع کالاهای اساسی (ستکاوا) گفت: یکی از چالشهای کلیدی در نظام تولید و توزیع محصولات کشاورزی (از مزرعه تا سفره) نگرانی تولیدکننده از دریافت نکردن قیمت واقعی محصولی که تولید میکند و همچنین گلهمندی مصرفکننده از قیمت بالای محصولی که خریداری میکند، است.
وی افزود: سامانه تأمین و توزیع کالاهای اساسی (ستکاوا) در راستای طرح هوشمندسازی زنجیره تأمین محصولات کشاورزی و مواد غذایی است.
قربانی بیان کرد: با راهاندازی این سامانه اطلاعات فیزیکی و مالی کالا، تولیدکننده کالا، کیفیت کالا، چگونگی تغییر قیمت کالا در جریان توزیع و میزان سهم تمام فعالان مشخص میشود و حاشیه بازاریابی کاهش مییابد، همچنین با این هوشمندسازی منافع تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و همه فعالان زنجیره حفظ میشود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی افزود: در یک افق زمانی که تشکلهای صنفی اعلام آمادگی کنند مدیریت و نظام توزیع هوشمند به تشکلها واگذار میشود و فقط سیاستگذاری با دولت است.
قربانی گفت: یکی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی این است که همه مجموعههایی که در زنجیره موجود فعال هستند در این سامانه مشارکت داشته باشند چرا که ضامن بقا و کارکرد درست این سامانه مشارکت اتحادیهها و تشکلهای صنفی است. منافع فعالان بازار زمانی حداکثر میشود که تقاضای مستمر در بازار وجود داشته باشد و سینوسی نباشد این سامانه تقاضا را تحریک میکند تا کالاها با قیمت مناسبی به دست مصرف کننده برسد. در تلاشیم تا سال ۱۴۰۲ هوشمندسازی کامل شود.
کمال ربانیزاده، رئیس قرارگاه رصدخانه کشاورزی با بیان اینکه این سامانه از تولید تا مصرف کالا را رصد و پایش میکند، گفت: طرح آزمایشی این سامانه از اردیبهشت ماه در استانهای زنجان، یزد، اصفهان و امروز در استان تهران آغاز شده است.
وی بیان کرد: امروز حدود یکهزار و ۷۶۴ فروشگاه زنجیرهای و پروتئینی استان تهران صحهگذاری و در سامانه ستکاوا ثبت شده که میتوانند از طریق این سامانه درخواست خرید مرغ منجمد و گرم دهند.
رئیس قرارگاه رصدخانه کشاورزی ادامه داد: یکی از مزیتهای این سامانه تولیدکننده و تأمین کننده در کمترین زمان به منابعی که هزینه کرده میرسد.
ربانیزاده بیان کرد: با راهاندازی این سامانه واسطههای غیرضروری حذف و جلوی عرضه خارج از شبکه گرفته میشود.
رئیس قرارگاه رصدخانه کشاورزی گفت: از هفته آینده مرغ گرم در این سامانه عرضه میشود و به تدریج عرضه عمده سایر محصولات اساسی مانند برنج، شکر و روغن نیز از طریق سامانه ستکاوا صورت میگیرد.
مهدی یوسفخانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: در آینده مرغ گرمی که در میدان بهمن توزیع میشود از طریق این سمانه عرضه میشود. در واقع هدف از راهاندازی سامانه تأمین و توزیع کالاهای اساسی (ستکاوا) این است که تولیدکننده مقدار جوجهریزی و تولید خود را در این سامانه اظهار کند، خریدار و مصرفکننده نهایی مشخص و کنترل شود و قیمت و واسطههای موجود در بازار از بین برود و کالاها با قیمت مصوب عرضه شود.
کشتید مارو بابا