رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان: باغداران گیلانی امسال ۲۲ هزار و ۳۰۰ تن فندق از باغهای خود برداشت کرده اند.
صالح محمدی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی تولید فندق در سال جاری افزود: شرایط مساعد آب و هوایی، رعایت اصول باغداری شامل تغذیه مناسب، آبیاری و هرس از دلایل افزایش محصول فندق در گیلان است.
وی افزود: بر اساس آخرین جمع بندی ها، ارزش این مقدار فندق ۱۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
۵۹ هزار و ۳۵۰ باغدار در گیلان فندق تولید میکنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مهمترین شهرستانهای تولید فندق در گیلان هستند، شهرستان رودسر با بیشترین سطح زیرکشت و تولید، رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.
صالح محمدی افزود: ۹ واحد فرآوری فندق در گیلان به ظرفیت ۵ هزار و ۶۰۰ تن فعال است.
برداشت فندق معمولا از اوایل شهریور آغاز و تا مهر به پایان میرسد، اشکورات رحیم آباد رودسر بزرگترین تولید کننده فندق و به عنوان پایتخت فندق ایران شناخته میشود.
فندق به دلیل داشتین ترکیبات چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین E، مواد معدنی، فیبرهای رژیمی و آنتی اکسیدان در میان انواع دانههای خشک و آجیل و خشکبار جایگاهی خاص دارد.