آیت الله صفایی:
علامه بلادی در برابر فتنهها به مصلحت سکوت نکرد
امام جمعه بوشهر گفت: علامه بلادی در فتنههای بزرگ شجاع و با بصیرت بود و هیچگاه به مصلحت سکوت نکرد.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری در مراسم گرامیداشت هفتادمین سالگرد درگذشت علامه بلادی افزود: این روحانی برجسته استان به دور از عافیت طلبی همواره خود را برای دین خدا هزینه کرد.
وی ادامه داد: آیت الله سید عبدالله بلادی بوشهری از جمله علمای شجاع این استان است که همیشه در برابر تهاجم ضد دینی استعمار و استکبار ایستاد و به هیچ صورت مصلحت اندیشی نکرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر همچنین برگزاری کنگره علامه بلادی را باعث زنده شدن نهضتهای روحانیت این استان عنوان کرد و گفت: با فعالیت دبیرخانه این کنگره که در بوشهر و قم پیگیری میشود، امید است تا روحانیت استان بوشهر در ایران و حتی در منطقه خلیج فارس بدرخشد و نوشته هایش به تالیفهای مرجع تبدیل شود.
حجت الاسلام جمالی دبیر کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری گفت: برگزاری این کنگره در سالهای گذشته موجب شده طلاب، روحانیون و نیز دانشجویان آثار خوبی در موضوعهای مختلف تولید کنند و افزون بر این، برگزاری این کنگره باعث ارتباط و وحدت بیشتر بین حوزه و دانشگاه شده است.
آیتالله سید عبدالله مجتهد بلادی بوشهری بهبهانی در سال ۱۲۹۱ هجری در نجف اشرف دیده به جهان گشود.
این عالم پس از تکمیل تحصیلات خود در نجف و گرفتن مجوز اجتهاد، در سال ۱۳۲۶ قمری، از نجف اشرف به بوشهر بازگشت و جذب این جنبش شد.
وی با وقوع جنگ جهانی اول، مبارزه سختی را با انگلیس آغاز کرد و پس از به قدرت رسیدن رضاخان پهلوی، به صف مخالفان او پیوست و چندین رساله کوتاه و بلند به زبانهای فارسی و عربی درباره اعمال ضد اسلامی رضاشاه منتشر ساخت.
رئیسعلی دلواری برای برخی فعالیتهای مبارزاتی خود علیه استعمار انگلیس از علامه بلادی فتوا میگرفت.
با سقوط رضاشاه، آیتالله بلادی به ارشاد و هدایت مردم ادامه داد و سرانجام در ۲۳ محرم الحرام سال ۱۳۷۳ هجری قمری/۲۱ مهر ۱۳۳۱ هجری شمسی در سن ۸۱ سالگی دارفانی را وداع گفت.
این عالم ۸۴ کتاب و رساله در موضوعهای مختلف به رشته تحریر درآورد.