یکی از ویژگیهای مهم کشت سبزی و صیفی به روش کشت نشا کاهش میزان مصرف آب است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان گفت: سالانه بیش از ۲۵ هزار هکتار انواع سبزی و صیفی در استان کشت میشود که تولیدی بالغ بر ۲ و ۳ دهم تا دو نیم میلیون تن محصول بدنبال دارد.
تورج نوروزی با بیان اینکه عمده شهرستانهایی که در آنها سبزی و صیفی کشت می شود شامل شهرستانهای حوضه دز میباشد اظهار داشت: خوزستان سومین تولید کننده سبزی و صیفی کشور است.
وی اظهار داشت: مهمترین شاخصه سبزی و صیفی در استان تولید این محصولات در فصل سرد میباشد و در طول مدت ۶ تا ۸ ماه محصولات سبزی و صیفی استان در کشور عرضه میشود و این استان تعدیل کننده محصول سبزی و صیفی کشور قلمداد میشود
نوروزی با بیان اینکه کشت سبزی و صیفی در دو فصل در استان انجام میشود بیان کرد: در فصل تابستان محصولاتی نظیر هندوانه، خربزه و سبزی خوردن و در فصل پاییز محصولاتی از جمله انواع کلمها، کاهو، خیار و گوجه زیر پلاستیکی و ... کشت میشود.
وی اظهار داشت: یکی از اقدامات خوبی که در کشت این محصولات در استان در حال انجام است انتقال سبزی و صیفی از کشت مستقیم در مزرعه به تولید نشا و انتقال نشا به مزرعه است که در این روش حدود یک ماه نشا در گلخانههای تولید نشا نگهداری میشود.
نوروزی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای مهم این روش کاهش میزان مصرف آب در مدت یک ماه نگهداری نشا در گلخانه میباشد گفت:در این روش استقرار گیاه در خاک بعد از انتقال بهتر خواهد بود و پوشش سطح گیاه سریعتر ایجاد میشود و از منابع موجود ازجمله خاک و آفتاب بهتر استفاده میکند و قدرت رقابت با علفهای هرز در گیاه افزایش مییابد.