مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، تخریب زیستگاههای طبیعی را بزرگترین عامل از بین برنده گونههای حیات وحش عنوان کرد و گفت: طعمه، آب و امنیت از مولفههای اصلی یک زیستگاه است که اگر تعادل آن به هم بخورد زیست گونه جانوری را تهدید میکند.
وی افزود: اکنون، ۱۰۵ مرکز تکثیر و پرورش گونههای حیات وحش در کشور فعال است که ۳۲ مرکز را سازمان حفاظت محیط زیست و ۷۳ مرکز را بخش خصوصی مدیریت میکند.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، ایجاد مراکز تکثیر و پرورش را راهی اطمینانبخش برای نگهداری ژنهای با ارزش جانوری عنوان کرد تا مانع از دست رفتن آنها شود.
ابدالی گفت: در پهنه ایران، ۱۹۵ گونه پستاندار، ۵۵۸ گونه پرنده، ۲۲۰ گونه خزنده و ۲۲ گونه دوزیست زندگی میکنند که نشان میدهد کشور ما زیستگاهی مناسب برای جانوران و در میان کشورهای خاورمیانه دارای غنیترین پوشش گیاهی و جانوری است.
وی ادامه داد: با این حال مخاطرات بسیاری مانند انواع آلایندگیها، تخریب زیستگاهها، تغییر اقلیم، خشکسالی و بسیاری دیگر از مسائل در کشور، عرصه برای این حیات وحش تنگ کرده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تجربه پرورش یوزپلنگ در کشور به ما نشان داد که تا چه اندازه زیست طبیعی گونههای جانوری اهمیت دارد؛ اکنون همه نیروی حفاظت محیط زیست با اعتبار بالا، مراقبتهای زیاد و مشاورههای بینالمللی برای پرورش تنها توله یوز به جای مانده از آمیزش توران و فیروز (۲ یوزپلنگ ایرانی) بسیج شده است در حالی که در زیستگاه طبیعی توران ۲ یوز پلنگ ماده با هشت توله دیده شده که به صورت طبیعی زیست میکنند
ابدالی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، دید مترقی به توسعه دارد و باید با صنایع و تمام دست اندرکاران توسعه کشور به این نقطه برسیم که این بخش بیش از متولیان حفاظت از محیط زیست برای آن دلسوزی کند چرا که عرصه محیط زیست بیستر فعالیت صنعت است.
وی با اشاره به اصل پنجاهم قانون اساسی حفظ محیط زیست گفت: این بند قانون اساسی حفظ محیط زیست را یک وظیفه ملی میداند و مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی و صنعت همه در قبال این مهم مسئول هستند و مردم باید در حفاظت از آن مشارکت کنند.