مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران: اصلاح ارقام باغی استان ، متناسب با ظرفیت و ذائقه بازار تجدید نظر میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تولید بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در مازندران، گفت: امروز به لحاظ تغییرات اقلیمی، کشاورزی مازندران تحت تاثیر جدی برای تداوم تولید قرار گرفته است و روشهای نوین تولید با الگوی کشت جدید ضروری است.
حسن عنایتی کلیجی با بیان اینکه مزیت محصولات زراعی و باغبانی مازندران در حد کفایت به آن توجه نشده است، افزود: همچنان شکاف تولید در تولیدات باغی و زراعی استان زیاد است.
او گفت: بذر و نهال به عنوان هسته نخست تولید با مشکل مواجه است، بذر با اصالت گواهی شده و با تنوع ارقام نیاز داریم، با توجه به تغییر اقلیم باید این نیاز مورد توجه جدی قرار بگیرد.
عنایتی با بیان اینکه اصلاح ارقام بخش باغبانی مازندران باید تجدید نظر شود، ادامه داد: بخش خصوصی و تحقیقات باید برای تنوع ارقام کارهای جدی تری انجام بدهند، امروز بسیاری از ارقام باغی ظرفیت صنایع تبدیلی ندارد و متناسب با ظرفیت و ذائقه بازار نیست.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه باغهای درجه یک و نوین در مازندران بسیار اندک است، گفت: باید در فصل اعتبارات به بهسازی باغها توجه ویژه شود، تا شرایط و هزینه تولید به صرفه شود.
او افزود: متاسفانه در باغبانی و شیلات مازندران توسعه مکانیزاسیون بسیار کند است، اگرچه بخش مکانیزاسیون زراعت مازندران وضعیت بهتر از باغبانی است، اما رضایتبخش نیست.
عنایتی بر لزوم توجه به صنایع تبدیل و تکمیلی محصولات کشاورزی مازندران که از پیشرفت مناسبی برخوردار نیست تاکید کرد و گفت: امروز تولید مازاد بر مصرف برخی از تولیدات کشاورزی به خصوص مرکبات، کیوی، هلو و شلیل چالش جدی کشاورزان این خطه است که نیاز جدی به بازار صادراتی داریم.
او به اهمیت اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغها که تاکنون به آن غفلت شده است اشاره کرد و ادامه داد: امروز با دستور ویژه وزیر جهاد کشاورزی این طرح شروع شده است و به طور یقین باغداران را توانمندتر میکنیم، بخش خصوصی در قالب اصناف کشاورزی در این طرح مشارکت کرده است.