براساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، به روزرسانی استاندارد کالا و خدمات از جمله تکالیف سازمان ملی استاندارد تعریف شده است.
به گزارش خبرنگار گروه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما؛ برخی از کالاهایی که به دست مصرف کنندهها میرسند، کالاهایی غیر استاندارد هستند که به گفته کارشناسان در اثر مصرف این کالاها مشکلاتی برای مصرف کنندگان به وجود میآید.
در این باره آقای نجفی منش رئیس انجمن تولیدکنندگان قطعات خودرو به روز نشدن استاندارد در کالاهایی همچون قطعات خودرو را از مشکلات این حوزه عنوان کرده و میگوید: بعضی استانداردهای قطعات خودرو زمان زیادی از تدوین شان گذشته است این در حالی است که در دنیا استانداردها به روز میشوند، اما در کشور ما همچنان برخی استانداردها قدیمی است.
براساس این گزارش: به روز رسانی و ارتقای استاندارد یکی از راهکارهای رفع نقص در قطعات مختلف تولیدی است.
آقای فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره میگوید: هر وقت اصطلاح یورو ۴ یا یورو ۵ را میشنوم حالم گرفته میشود، چرا ما نباید استانداردهای بومی بالاتر و مرجعیت استاندارد داشته باشیم در حالی که مرجعیت علمی هر کشوری بخشی از مرجعیت استاندارد است.
آقای محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور نیز در این باره معتقد است که ما باید استانداردهای مان را از حالت بومی صرف دربیاوریم و در مرحله اول حداقل منطقهای کنیم و در مرحله بعد بتوانیم آن را بین المللی کنیم.
براساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد علاوه بر کالا، خدمات نیز مشمول نظام استاندارد شده است.
آقای احسان ساده معاون کیفیت و ارزیابی سازمان ملی استاندارد در این باره میگوید: برابر سیاستهای جدید سازمان ملی استاندارد، به حوزههای خدمات ورود کرده ایم و در ابتدای کار بحث استانداردسازی حوزه خدمات، الزامات فنی و مشخصههای کیفی را تعریف کرده ایم.