گردهمایی مدیران ستادی معاونت باغبانی، معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران امور باغبانی استانهای کشور و اتاق اصناف کشاورزی ایران در بابلسر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در این گردهمایی که در متل بانک کشاورزی بابلسر برگزار شد گفت: سیاست گذاری درست باغبانی کشور نیاز جدی است و اگر از بخش خصوصی و دولتی درست استفاده نشود شرایط سخت را تجربه خواهیم کرد.
محمد مهدی برومندی با تاکید بر اینکه یکی از راهبردهای باغبانی مدرن و به روز بر پایه دانش است تصریح کرد: در برنامه تحولی نیازمند هم اندیشی و همفکری همه متخصصان و کارشناسان کشاورزی هستیم و این که در وزارتخانه فقط بخشنامه شود را قبول نداریم، از کارشناسان بخش دولتی و خصوصی همه استانهای کشور استفاده خواهیم کرد.
او با اشاره به اینکه اگر مسایل را حل نکنیم به بحران فاجعه کشاورزی و در نتیجه امنیت غذایی میرسیم گفت: باغبانی در حالی که با چالش خرد بودن مواجه است که درآمد اصلی بیشتر روستاییان کشور است و در این شرایط با ضایعات محصولات باغی نیزمواجه هستیم.
برومندی در ادامه با اظهار این که تغییرات اقلیمی؛ خشکسالی و کمبود آب به شدت فعالیت کشاورزی و درامد روستاییان را تحت تاثیر قرار داده است و این امر سبب افزایش کوچ روستاییان به مناطق دیگر کشور شده است، افزود: در این شرایط همچنان با تولید مازاد بر مصرف برخی از محصولات باغی در کشور به عنوان یک چالش جدی مواجه هستیم.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی به شرایط اقلیمی کشور و مشکلات امروز بازار محصولات مازاد بر مصرف تولیدات کشاورزی اشاره و بیان کرد: اعداد و ارقام در کشور نشان میدهد که خشکی، خشکسالی و کمبود آب محدودیت جدی را برای کشاورزی روستاییان بوجود آورده است. این که در سه سال اخیر البته طبق آمار غیر رسمی ۱۰ میلیون نفر جابجایی جمعیت روستایی و کوچ تدریجی به نواحی غربی و شمالی را شاهد باشیم هشدار جدی برای کشاورزی کشور است.
وی ادامه داد: پدیده خشکی در جنوب غربی کشور بسیار جدی است و به عنوان نمونه و بر اساس بازدید میدانی بسیاری از رودخانههای لرستان و خوزستان خشک شده اند و با اقدامات ویژه بخشی از باغهای کشور زنده نگه داشته میشود.
برومندی با اشاره به اینکه شناسنامه دار شدن باغهای کیوی و مرکبات مازندران و گیلان شروع شده است گفت: در شناسنامه دار کردن باغهای کشورغفلت شده، اما امروز وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم با همکاری اتاق اصناف کشاورزی ایران شروع به اجرای این طرح کرده است.
وی گفت: طبق قانون بودجه کشور امسال ۶هزار ۶۷۵ میلیارد تومان برای اصلاح؛ نوسازی و توسعه باغهای دیم در اراضی شیب دار و توسعه زیر ساختهای گلخانهای و دارویی اعتبار مصوب شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این همایش تصریح کرد: متاسفانه در باغبانی و شیلات مازندران توسعه مکانیزاسیون بسیار کند است، اگرچه بخش مکانیزاسیون زراعت مازندران وضعیت بهتر از باغبانی است، اما رضایت بخش نیست.
عنایتی بر لزوم توجه به صنایع تبدیل و تکمیلی محصولات کشاورزی مازندران که از پیشرفت مناسبی برخوردار نیست تاکید و بیان کرد: امروز تولید مازاد بر مصرف برخی از تولیدات کشاورزی به خصوص مرکبات، کیوی، هلو و شلیل چالش جدی کشاورزان این خطه است که نیاز جدی به بازار صادراتی داریم.
وی به اهمیت اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغها که تا کنون به آن غفلت شده است، اشاره کرد و ادامه داد: امروز با دستور ویژه وزیر جهاد کشاورزی این طرح شروع شده است و به طور یقین باغداران را توانمندترمی کنیم و بخش خصوصی در قالب اصناف کشاورزی در این طرح مشارکت کرده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به آفت خسارت زای مگس میوه در باغهای مازندران اشاره کرد و گفت: مگس میوه آفت کلیدی برای باغهای مازندران شده است، تجهیزات و امکانات موجود نیز جوابگوی مقابله با این آفت نیست.
عنایتی تصریح کرد: در این شرایط نیم نگاهی هم به بازار داخلی برای صادرات محصولات کشاورزی مازندران داریم، تاکید میکنم باید به بازار خارجی محصولات کشاورزی مازندران بیشتر توجه شود، چرا که استمرار و پایداری تولید یک اصل در کشاورزی مازندران است، درآمد اصلی مردم استان از محل تولیدات کشاورزی است.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی، حدود ۱۱درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور را دارد.
گفتنی است، آیین رونمایی از شناسنامه دار کردن باغات کشور در روز پنج شنبه ۲۸ مهرماه با حضور وزیرکشاورزی در بابلسر برگزار میشود.