رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت افزایش آگاهی جامعه از پوکی استخوان، عوامل خطر و پیامدهای آن تاکید کرد.
وی با تأکید بر اینکه شکستگیهای پوکیاستخوان هزینههای زیادی دارد، افزود: در مطالعاتی که انجام شده؛ بار اقتصادی پوکیاستخوان در کشور سالانه ۱۲ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است و هزینههای سنگین پوکیاستخوان و شکستگیهای ناشی از آن، شکاف عمیقی از ارائه خدمات پیشگیری و درمان استئوپروز ایجاد کرده است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از بیماریهای شایع دوره سالمندی بهخصوص در بانوان بعد از سنین یائسگی، پوکیاستخوان است، در این بیماری بهتدریج تراکم استخوان کاهش مییاد و استخوان فرد پوک و شکننده میشود و با کوچکترین ضربه باعث شکستگی میشود.
استوار، استئوپروز را یک بیماری بدون علامت توصیف کرد و افزود: بیشتر شکستگیها در سه ناحیه مچ، مهره کمر و لگن اتفاق میافتد که البته خطرناکترین شکستگی در ناحیه لگن است که عواقب شدید، ناتوانی زیاد و گاهی اوقات مرگ بیمار را به همراه دارد.
وی همچنین گفت: پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران سالانه همایشی در این خصوص برگزار میکند تا استادان دانشگاه با تازههای تشخیص و درمان این بیماری آشنا شوند، امید داریم سمینار یک روزه تازههای استئوپروز در افزایش دانستههای شرکتکنندگان تأثیر داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با حمایت وزارت بهداشت پویش ملی با شعار «برای سلامت پوکیاستخوان خود گام بردارید» را در همه کشور اجرا خواهیم کرد و امیدواریم این پویش در بالابردن اطلاعات مخاطبان نقش مهمی را ایجاد کند.
پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران همکار سازمان جهانی بهداشت درباره پوکی استخوان است؛ رسالت این مرکز فراهمکردن شواهد علمی لازم برای سیاستگذاری مسئولان، تصمیمگیری در خصوص گیرندگان خدمت و ارائه هزینه اثربخش خدمات است.