دبیر جشنواره فارابی گفت: در جشنواره سیزدهم و حالا در جشنواره چهاردهم ارزش ریالی برگزیدگان را افزایش داده ایم به طوریکه جایزهای که به برگزیدگان جشنواره تعلق میگیرد همانند برگزیدگان جشنواره خوارزمی است.
وی اضافه کرد: جشنواره فارابی با ارزیابی آثار پژوهشگران حوزه علوم انسانی که خوش درخشیده اند و کمک به گستره علوم انسانی کرده اند، آنها را مورد تشویق قرار میدهد. همچنین با پیگیریهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدامات ساختاری انجام گرفته است و بخش ویژهای در حوزه علوم انسانی در وزارتخانه ایجاد شده است. در همین راستا مرکز علوم انسانی در وزارتخانه راه اندازی شده که بازنگری آیین نامه ارتقاء یکی از اقدامات این مرکز محسوب میشود.
دبیر جشنواره فارابی با اشاره به اینکه آیین نامه سرآمدان توسط وزارت علوم تهیه شده است، گفت: در آیین نامه یا شیوه نامه «سرآمدان» در کشور سعی شد به صورت ویژه به علوم انسانی و ویژگیهای خاص آن توجه شود. اگر عرصه فعالیتهای فرهنگی را ذیل آن تعریف کنیم، در این آییننامه شاهد سرآمدان فرهنگی هستیم؛ یعنی اساتیدی که از سرآمدان فرهنگی هستند؛ آیین نامه سرآمدان به طور ویژه به اقتضائات علوم انسانی توجه دارد و در آیین نامه جدید یک سویه نگریهایی که در آیین نامه قبلی وجود داشت را شاهد نخواهیم بود.
کلانتری با تاکید بر اینکه علوم انسانی باید در افق اعلاء به حل مسائل کشور کمک کند، گفت: بسیاری از موضوعات در کشور در حداقلیترین تفاسیر هم ارتباط به علوم انسانی پیدا میکنند و بخش عظیمی از این مسائل به رفتار کنشگران، سیاست گذاران، فرهنگ سازان و شهروندان بازمی گردد. علوم انسانی باید معطوف به مسائل کشور گام بردارد و مشکلات آنها را رفع کند؛ مسائلی مانند آنچه که امروز در کشور رخ داده است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان سخنانش با اظهار امیدواری از رفع مشکلات پژوهشگران حوزه علوم انسانی توسط جشنواره فارابی گفت: اگرچه علوم انسانی از جهاتی از بنیانهای غربی خود آسیب دیده است، اما توانایی رفع مسائل کشور را دارد و ما امیدواریم جشنواره فارابی بتواند این مسیر را تسهیل کند.