محققان مشهدی در بررسی "اثر عصاره پوست درخت کاج در بهبود بیماران با آسیب تروماتیک مغز" ، به نتایج معنی داری دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دانش آموخته دکترای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:با توجه به این
دکتر مهسا ملک احمدی با اشاره به اینکه آسیب تروماتیک مغز (TBI) یک علت اصلی مرگومیر در اثر تروما است، افزود: بسیاری از بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه با مشکل سوء تغذیه روبه رو هستند که این مساله ارتباط مستقیم با وضع التهاب دارد؛ از این رو حمایت تغذیهای و استفاده از مکملهای تغذیهای برای کاهش التهاب در این بیماران از انواع مداخلات است که روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت: بیماران تروماتیک مغز (TBI) بستری در بخش مراقبت های ویژه (جراحی اعصاب، جنرال وجراحی)، پس از کسب معیارهای لازم تصادفی سازی و در دو گروه مداخله و کنترل به مطالعه وارد شدند.
دانش آموخته دکترای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران در گروه مداخله مکمل عصاره پوست درخت کاج دریایی فرانسوی با نام تجاری الیگوپین را با دوز ۱۵۰ میلیگرم به مدت ۱۰ روز دریافت کردند و در این مدت از لحاظ بالینی شامل فشارخون، ضربان قلب و تعداد تنفس وآنزیم های کبدی تحت کنترل بودند.
دکتر ملک احمدی افزود: در مدت ۲۸ روز مکمل یاری با الیگوپین در گروه مداخله موجب افزایش ۱۵ درصدی، بقا نسبت به گروه کنترل شد؛ در طول مداخله هیچ گونه عارضه جانبی ناشی از دریافت مکمل در بیماران مشاهده نشد.
وی گفت: مکمل یاری با الیگوپین در بیماران دچار آسیب تروماتیک مغزی بستری در ICU از طریق کاهش التهاب میتواند به بهبود وضع بالینی این بیماران کمک کند و از این طریق آمار مرگ و میر کاهش مییابد.