معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو از اجرای مرحله سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور خبر داد.
وی افزود: مرحله جامع سلامت و اصالت غذای کشور که از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ اجرا میشود، شامل مدیریت خطر و کنترل آلایندهها و تقلبات در مواد غذایی میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در این زمینه تفاهمنامه مشترک همکاری بین سازمان غذا و دارو با معاونت علمی ریاست جمهوری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری منعقد شده است.
دارایی با تاکید بر انعقاد تفاهمنامهای دیگر در همین جهت با وزارت جهاد کشاورزی افزود: در این دولت ارتباط خوبی بین سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفته است که نتایج آن منجر به ارتقای ایمنی غذایی خواهد شد.
وی با اعلام این که ۳۰ درصد سرطانها در دنیا ناشی از مصرف غذای ناسالم است، گفت: ۲۰۰ نوع بیماری براثر مصرف غذای ناسالم ایجاد میشود و افزایش ۴۰ درصدی مصرف آفتکشها بر این روند تاثیر بسزایی دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه که تضمین کیفیت غذا وظیفه ماست و زنجیره تامین غذا نیاز به یکپارچگی دارد، افزود: به کارگیری هوشمصنوعی برای نظارت بر تقلبهای گوشت، زعفران و روغن زیتون از برنامههای ماست.
دارایی گفت: تمرکز بر تعیین حدود مجاز آلایندهها در مواد غذایی در قالب انجام آنالیز خطر با توجه به مصرف سرانه مواد غذایی در کشور، تهیه گزارشهای مدون سالانه از میزان انواع آلایندههای آنالیز شده در مواد غذایی، تشکیل کمیته ملی ارزیابی خطر برای تقویت و اجرای برنامههای ارتقای سلامت غذا مبتنی بر رویکرد ارزیابی خطر از دیگر برنامههای امسال سازمان غذا و داروست.
«بهرام دارایی» با اشاره به حمایت از صادرات و واردات مواد و فرآوردههای غذایی افزود: با کشور روسیه برای تسهیل صادرات نشستهایی برگزار شده و همچنین برای تسهیل صادرات فرآوردههای لبنی به چین هماهنگیهایی صورت گرفته است.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه بر نشست مشترک مسئولان ایرانی با مقامات کشورهای ژاپن، کنیا، اندونزی، پاکستان، مالزی، عراق و سوئیس در زمینه صادرات مواد و فرآوردههای غذایی مانند مواد لبنی، چای، برنج و دیگر محصولات و جلب سرمایه گذاری فعالان اقتصادی خبر داد.