همزمان با ولادت پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی صلوات الله علیه و امام جعفر صادق علیه السلام، ۱۴ پاتیل سمنو در شهرضا پخته و توزیع شد.
محمدحسن کفاش عضو هیأت مدیره مؤسسه مردمی پنج تن آل عبا در شهرضا گفت: امسال تصمیم گرفته شد در ۳ مرحله ۱۴ پاتیل سمنوی سنتی شهرضا پخته شود.
محمدحسین شبانی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرضا هم گفت: با توجه به سابقه پخت سمنو در شهرضا میراث فرهنگی تصمیم گرفت تا پخت سمنوی سنتی این شهرستان را جزو میراث ناملموس ثبت کند.
وی افزود: پخت سمنو سال ۱۳۹۵ مستند نگاری و به اصفهان و تهران ارسال شد و در نهایت چهارم تیرماه ۱۳۹۸ به شماره ۱۸۶۲ در شورای ثبت میراث فرهنگی کشور جزو آثار ناملموس ثبت شد.
سمنوپزان از دیرباز جزو مراسم آئینی و مذهبی شهرهای مختلف ایران بوده و پخت سالانه بیش از ۵۰۰ پاتیل سمنو در شهرضا و سابقه هزار ساله این سنت با اندیشههای مذهبی و دینی همراه بوده است.
شیوه پخت سمنوی شهرضا درکشور بینظیر است و پخت سمنو با اعتقادات مردم همراه است و بسیاری از مردم اعتقاد دارند در زمان پخت سمنوی نذری حضرت فاطمه زهرا (س) در پای دیگ سمنو حاضر شوند.
پخت سمنوی سنتی حدود ۲۴ ساعت به طول میکشد.