مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیّرین سلامت وزارت بهداشت از طراحی و اجرای سامانه جامع به منظور شفاف سازی و جذب حداکثری و هدفمند خیّرین و امور داوطلبی در کشور خبر داد.
«محمدجواد حیدری پور» مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیّرین سلامت وزارت بهداشت در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای اداره کل گفت: ایران در زمینه امور خیریه در بازه زمانی ۱۰ساله دارای جایگاه ۲۲ جهانی شده است که البته با در نظر گرفتن بسیاری از آمارهای ارائه نشده و برخی از شیوههای متفاوت کار داوطلبی در ایران، این جایگاه مطلوبتر خواهد بود.
وی در ادامه با تاکید بر تسهیل فرایند کار خیر در نظام سلامت، افزود: یکی از کارهای انجام شده در این مدت، رایزنی با سازمان امور مالیاتی و مجلس برای معافیت خیّرین و بنگاهها از شمول مالیات بر ارزش افزوده در خریداری تجهیزات پزشکی برای مراکز بهداشتی-درمانی دولتی و خیریه است.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیّرین سلامت وزارت بهداشت از طراحی و اجرای سامانه جامع به منظور شفاف سازی و جذب حداکثری و هدفمند خیّرین و امور داوطلبی در کشور خبر داد و افزود: این سامانه جامع خود شامل چهار سامانه مشارکتهای مردمی یا نیازسنجی، رزومه مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت، رتبه بندی و ارزیابی تشکلهای مردم نهاد و مددجویی است، به طور مثال از طریق سامانه نیازسنجی، هرکس در هر گوشه از دنیا میتواند از نیازهای سلامت نقاط جغرافیایی تعریف شده روی نقشه ایران اطلاع پیدا کند و به اندازه دلخواه خود به آن طرح کمک و در ادامه چگونگی مصرف آن را در طول زمان رصد و ارزیابی کند.
حیدری پور همچنین با تاکید بر شفافیت و گزارش عملکرد به موقع در زمینه بهره گیری از مسئولیت اجتماعی شرکتها و بنگاه ها، ادامه داد: یک چهارم مشارکت اجتماعی سلامت در سال ۱۳۹۹ و دوره کرونا متعلق به حوزه مسئولیت پذیری اجتماعی است که رقمی برابر با ۵۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ برابر با هزار میلیارد تومان بوده است.
«اولیایی» رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست با پرداختن به ضرورت ترویج گفتگو بین ارکان مختلف جامعه، گفت: این نشستها با موضوع هم اندیشی در حوزه مسئولیت اجتماعی بنگاهی که بخشهای مختلف شامل دولتی، خصوصی و سازمانهای غیردولتی در آن حضور دارند، موجب هم افزایی در این زمینه میشود.
وی با قدردانی از حضور مدیران حوزه اجتماعی وزارت بهداشت افزود: توسعه و فهم مسئولیت پذیری اجتماعی، بسیار مهم است و در ایران هم ضرورت دارد که به صورت اصولی و علمی به آن پرداخته شود.
رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در کنترل کرونا، خواستار مسئولیت پذیری هر چه بیشتر بنگاههای گوناگون اقتصادی در زمینه ارتقای سلامت و در عین حال شفافیت و گزارش دهی در این زمینه شد.
در پایان نمایندگان بخشهای مختلف حاضر در نشست به گفتگو و ارائه دیدگاههای خود در این زمینه پرداختند.