در راستای توسعه شبکه شتابنگاری ۷ دستگاه شتابنگار بر خط نسل جدید زلزله و دیجیتال در شهرهای مختلف استان نصب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی ، قاسم قاسمی گفت مدیر کل راه و شهرسازی استان گفت: در راستای توسعه شبکه
وی افزود: در مرحله اول راه اندازی شبکه شتابنگاری استان در سال ۹۸ تعداد ۷ دستگاه شتابنگار بر خط و ۱۱ دستگاه شتابنگار دیجیتال نصب شده و در مرحله دوم و با هدف تکمیل شبکه شتابنگاری در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷ دستگاه شتابنگار برخط و ۱۲ دستگاه شتابنگار دیجیتال در شهرهای استان نصب شدند.
قاسمی گفت: دستگاههای جدید دارای امکانات و حساسیت بیشتری نسبت به دستگاههای نسل قبل بوده و قابلیت نرم افزاری و سخت افزاری پیشرفتهای دارند که میتوانند در تشخیص میزان خسارت و هم چنین مدیریت بحران پس از وقوع زلزله کمک کنند.
وی افزود: محلها و نقاط مد نظر با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، توپوگرافی، خطر پذیری و تراکم کم دستگاهها در بعضی مناطق و امکانات محلی انتخاب شده اند.
قاسمی با بیان اینکه که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتابنگاری کشور مرجع مهمی در طراحی سازههای مقاوم است، افزود: این دستگاهها شتاب مبنای زمین در قسمتهای مختلف را به صورت جزء در اختیار ما قرار داده و در طراحی سازههای مقاوم و ایمن سازی شهر مورد استفاده قرار میگیرند،
خراسان شمالی به علت قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله سالانه خسارتهای مالی زیادی را متحمل می شود، به طوری که به گفته کارشناس مسئول شبکه لرزه نگاری بجنورد نیمه نخست امسال ۱۰۳ فقره زمین لرزه به علت فعال شدن گسل شوقان در استان ثبت شد.
احمد خسروی گفت: در این مدت ۴۰ فقره زمین لرزه کمتر از ۲ ریشتر، ۵۷ فقره زمین لرزه به بزرگی ۲ تا سه ریشتر و ۶ فقره زمین لرزه بیش از چهار ریشتر ثبت شد.