عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از توجه جدی این کمیسیون به اجرای آبخیزداری در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بارش سالانه ۲۵۰ میلیمتری در ایران که معادل ۴۰۰ میلیارد مترمکعب آب شیرین است، سطح بهره وری از این موهبت را پائین خواند و گفت: حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب از این آب مورد استفاده قرار میگیرد و ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آن، به شکلهای مختلف از دسترس خارج میشود.
عباسی افزود: علاوه بر از دست دادن این میزان آب شیرین، این بارشها تبدیل به روان آب شده و در برخی مواقع باعث جاری شدن سیل میشود.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای استفاده بهینه از نزولات آسمانی، تصریح کرد: یکی از راههایی که میشود این میزان آب را دراختیار گرفت، انجام آبخیزداری است و بنابراین ما باید توجه جدی به این موضوع داشته باشیم تا
هم از خطرات و آسیبهای سیلاب جلوگیری کنیم و هم اینکه با افزایش بهره وری، اقتصاد کشور را توسعه دهیم.
این نماینده مجلس با اشاره به بازدید میدانی از طرحهای آبخیزداری در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سیستان و بلوچستان ۱۱ درصد از مساحت کشور ما را شامل میشود و در ۱۰ درصد آن مطلاعات آبخیزداری انجام شده است.
وی افزود: در این سطح ۱۰ درصدی حدود ۴۰ درصد پروژههای آبخیزداری انجام شده، در حالی که اگر این سطح افزایش یابد، نه تنها از رخدادهای طبیعی مانند بارشهای مانسونی آسیب کمتری میبینیم، بلکه مشکل کم آبی در منطقه رفع میشود.
به گفته عباسی سال گذشته در یک روز بارندگی در سیستان و بلوچستان حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب از این استان خارج شد.
عضو کمیسیون کشاورزی در ادامه این گفتگوی رادیویی، با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به این امر و اختصاص بوده از صندوق ذخیره ارزی برای آبخیزداری، اظهار داشت: ادامه این روند میبایست با اختصاص بودجه در لوایح بودجه سالانه مورد توجه قرار میگرفت، اما در این زمینه اهمال شد و ما در مجلس در این چند سال تلاش کردیم آن را جبران کنیم.
عباسی با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه حدود ۹ میلیون هکتار هدف گذاری شده است، تصریح کرد: در عمل ما به نصف این مقدار هم نرسیدیم، اما باید تلاش کنیم هم در برنامه هفتمی که پیشرو داریم و هم در بودجههایی که امسال و سالهای بعد داریم این امر را تقویت کنیم تا با شتاب بیشتری انجام شود.