مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری البرز گفت: صندوق پژوهش با همکاری پارک علم و فناوری تا پایان سال آینده ۱۰ شتاب دهنده صنعتی در البرز راه اندازی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه شتابدهنده، مرکزی است که امکان رشد سریع و صحیح شرکتهای استارت آپی را مهیا میسازد، اظهارداشت: از آنجایی که تعداد قابل توجهی از صاحبان ایدهها و نوآوریها از توانایی و قدرت مالی کافی و یا دانش و شبکه بازاریابی کافی برای توسعه کسب و کار خود برخوردار نیستند، شتابدهنده مجموعهای کامل از خدمات مورد نیاز برای رشد یک کسب و کار نوپا را نظیر منابع مالی، انواع مشاوره، فناوریها و تجهیزات مختلف و همچنین فضایی را جهت استقرار شرکت نوپا در یک بازه زمانی تقریبا کوتاه در اختیار استارتاپها نوپا قرار میدهد.
وی گفت: در واقع اصلیترین رسالت شتابدهنده، تقویت یک استارتاپ (شرکت نوپا) و تبدیل کردن آن به شرکتی است که بعد از خروج از حمایت شتاب دهنده بتواند به تنهایی در بازار رقابت نموده و رشد کند.
باباخان افزود: در همین راستا با همکاری پارک علم و فناوری ایجاد شتاب دهندههای صنعتی را در استان آغاز کرده ایم که تا پایان سال جاری چهار شتاب دهنده و تا پایان سال ۱۴۰۲ نیز ۶ شتاب دهنده دیگر در البرز راه اندازی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در ۱۰ حوزه اصلی صنعت یک شتاب دهنده قوی تشکیل خواهیم داد، تصریح کرد: در صنایع غذایی با پای کار آمدن سه برند ملی مثل زرماکارون، کره مهگل و سه نان شتاب دهنده صنایع غذایی راه اندازی میکنیم تا مسایل فناورانه صنایع غذایی را حل کنند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز یکی دیگر از شتاب دهندههایی که تاپایان سال راه اندازی خواهد شد را در صنعت برق عنوان کرد و گفت: با شرکت تولید ملزومات برق که یکی از بزرگان خصوصی صنعت برق کشور است این شتاب دهنده را خواهیم داشت.
وی افزود: در حوزه ساختمان سازی و صنعت ساختمان فناوری و نوآوری در حال ایجاد تحول است، ولی شتاب دهنده قوی نداریم که یک شتاب دهنده تخصصی ساختمان با کمک شرکت آپتوس ایران در البرز تا آخر سال راه اندازی خواهد شد.
وی چهارمین شتاب دهندهای که تا پایان سال راه اندازی خواهد شد را در حوزه پتروشیمی دانست و اظهار داشت: این شتاب دهنده تخصصی با کمک ۲ شرکت تخصصی حوزه پلیمر که وینا پلاستیک و بازرگانی جم هستند ایجاد خواهد شد که اگر این چهار شتاب دهنده راه اندازی شوند ظرفیت اشتغالزایی بسیار بالایی برای جوانان ایجاد میکند.
باباخان با بیان اینکه صنعت غذایی ما ظرفیت بسیار بالایی برای اشتغالزایی دارد، گفت: اسید لاکتیک در کشور مصرف بالایی دارد که همه آن وارد میشود که تیمی داریم که میتواند اسید لاکتیک را تولید کند.
وی حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی را از دیگر شتاب دهندههایی دانست که در سال آینده راه اندازی خواهد شد و افزود: این ۱۰ شتاب دهنده، ۱۰ موتور محرکه قوی خواهند بود که در کنار صنایع استان قرار خواهند گرفت تا دغدغه صنایع برای تامین نیازهای فناورانه شان کاهش یابد.