گیلان از دیرباز در وحدت شیعیان و اهل تسنن پیشگام بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان ؛ شیعیان و اهل تسنن برخی شهرستانهای غرب گیلان، قرن هاست با وحدت و یکپارچگی کنار هم زندگی میکنند.
عزت الله چراجی از جانبازان شیمیایی 8 سال دفاع مقدس، صاحب یک واحد از ۱۳۲ واحد بومگردی در گیلان، سالهاست، پذیرای میهمانان شیعه و سنی از مناطق مختلف کشور و خارج از کشور است.
به واحد بومگردی این گیلانی اهل تسنن در روستای شیرامیر محله بالای پره سررضوانشهر گیلان رفتیم، خانهای با ۸ اتاق سنتی که پنجره هایش به روی باغی پر از گل و درخت باز میشود.
این خانه قدیمی با کدوهایی آویخته بر تالار و ایوان طبقه دوم، با چشم اندازی از طبیعت و صدای آواز پرندگان، هر ساله گردشگران و مهمانان زیادی را به سوی خود کشانده است.
آقای چراجی با اشاره به اینکه خانه قدیمی با معماری اصیل گیلانی و با حدود ۱۰۰ سال قدمت را از پدرش به ارث برده است، افزود: همه ما میوه یک درخت هستیم و شیعه و سنی برای مان فرقی نمیکند و اینجا میزبان همه هستیم.
وی میگوید: خدا را شکر چرخ اقتصادمان میچرخد، ما دوستان بسیاری داریم که شیعه هستند و حتی در خانوادههای مان وصلتهای زیادی بین شیعیان و اهل تسنن، انجام شده است.
عزت الله چراجی، ازدواج برادرش با دختری از اهل شیعه را نمونهای از این وصلتهای خانوادگی عنوان کرد.
شماره پریسا خانم، همسر برادر آقای چراجی را که نمونهای از پیوندهایی از جنس وحدت است، را گرفتیم، آن طرف خط خانمی با لحنی مهربان و شاد گفت: ما در کنار هم همیشه زندگی مسالمت آمیزی داشتیم و بسیار خوشبختیم.
آقای چراجی که در روزهای سختی و تنگنای کشور هم پای کار بود، کارت ایثار، عکسها و خاطرات حضورش در جبهههای نبرد دوران هشت سال دفاع مقدس را به ما نشان میدهد و میگوید: اواخر سال ۱۳۶۶ در منطقه عملیاتی دشت شیلر شمال غرب کردستان شیمایی و دچار موج گرفتگی شدم.
وی با بیان اینکه آب و خاک و میهنم را دوست دارم، تاکید کرد: باید با جان و دل از این سرزمین دفاع کرد و من برای کشورم در مقابله هر گونه سوء استفاده دشمن حاضرم جانم را فدا کنم.
همسر آقای چراجی هم که لباس زیبای تالشی بر تن کرده، در حال ورق زدن دفتر پر از خاطرات میهمانان و مسافرانی که در طول این سالها به این خانه قدیمی و واحد بومگردی آمده اند، گفت: خدا را شکر بدون هیچ مشکلی در کنار هم زندگی میکنیم و مراودات اجتماعی داریم و در این دفتر مسافران و میهمانان از میزبانیهای مان، نوشتههایی برایمان به یادگاری گذاشته اند.
یکی از ۸ اتاق این واحد بومگردی، پذیرای خانوادهای ۳ نفره اهل مشهد بود، این مسافران مشهدی با اشاره به میهمان نوازی این خانواده گفتند: آن قدر اینجا زیباست و این خانواده گیلانی اهل تسنن میهمان نواز هستند که احساس کردیم به خانهی یکی از اقوام مان آمده ایم.
این خانهی قدیمی و واحد بومگردی اگر چه در طول سال، پذیرای اهل تشیع و تسنن است، اما در هفتهی وحدت، میهمانپذیری شان خاص است؛ چرا که دوستان، آشنایان و اقوام و نزدیکان آقای چراجی چه شیعه و چه سنی در اولین روز از هفته وحدت به این خانه دعوت میشوند.
با سلام و احوالپرسی و در آغوش گرفتن هم در بزرگترین اتاق پذیرایی این خانه در طبقه دوم جمع میشوند و ضمن پذیرایی با چای، شیرینی و میوه به مولودی خوانی میپردازند و میلاد پیامبر اسلام را جشن میگیرند.
نجم الدین بنیادی، پیرمردی با موها و چشمی روشن، خوش بیان و مولودی خوان اهل تسنن جمع است گفت: برادر دو جانباز هستم و در این خاک همه برادریم و مملکت مان را دوست داریم و به میهن مان عشق میورزیم.
در این جمع نمونههای دیگری به عنوان الگوی وحدت و ایثار حضور داشتند، مثل آقای نیک جو، اهل تسنن و پدر شهید پرویز نیک جو که پسرش در سال ۱۳۶۲ در سن ۱۹ سالگی در منطقه دیواندره کردستان در درگیری با عناصر ضد انقلاب، شهید شد.
آقای نیک جو میگوید: پسرم را در راه خدا، برای کشورم، تقدیم کردم و افتخار میکنم.
آقای قاسمی و همسرش هم نمونه دیگری از وحدت، هستند، خانم آقای قاسمی که اهل تسنن است، میگوید: با همسرم که شیعه است، ۲۴ سال در کمال شادی و آرامش زندگی میکنم و ۲ فرزند داریم.
آقای قاسمی هم در حالی که چای مینوشید و همزمان با حرکت دستانش صحبت میکند میگوید: ما هیچ مشکلی با هم نداریم و نمونه اش همین ازدواج ها، وصلتها، با هم و کنار هم زندگی کردن است.
آقای قاسمی افزود: ما در حالی کنار هم در یک شهر و محله زندگی میکنیم که یکی در میان، ساکنان خانه ها، اهل تسنن و اهل تشیع هستند و همسایههای خوبی هستیم.
وقتی از این جمع با صفا خدا حافظی میکنم و از این خانه قدیمی دور میشوم با خودم میگویم: وقتی سقف بالای سرت وحدت باشد، دیگر فرقی نمیکند، از چه مذهبی باشی، این خانه و خانههای دیگر سالهاست که خاطرات خوشی از همدلی و همراهی شیعه و سنی را در خود دارد.
نویسنده: فهیمه هاشمی