رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش، از آمادگی این سازمان برای بازسازی مدارس فرسوده خبر داد.
وی با بیان این که باید وضعیت شرعی املاک خود را همواره بررسی کنیم و سابقه آنها را بدانیم، اظهار کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه خدمتگزار نظام تعلیم و تربیت کشور است، اما مهم این است که باید نظر واقف درباره اداره ملک، مورد توجه جدی قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه لازم است از نهاد وقف و خدمات این سازمان در طول تاریخ، قدردانی کنیم گفت: وقف اقدامی فرهنگی است. اگر به نیت واقفان توجه نکنیم، وقف تداوم و افزایش نخواهد یافت، به هیچ عنوان نباید بدبینی برای آنها ایجاد شود.
یوسف نوری افزود: تعدادی از مدارس وقفی به نام شهدا نامگذاری شده بود که خواستیم به نام واقفان برگردد. امور خیریه باید به نیت و به نام شخصی باشد که آن را انجام داده است.
وی با بیان اینکه برترین مدارس ما از مدارس وقفی بوده اند اضافه کرد: واقفان و خیران برترین معماران تعلیم و تربیت هستند. در توصیههای رهبری در گام دوم انقلاب، علم، پژوهش، اخلاق و معنویت مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مدارس صدرا از جمله مدارس تحولی هستند که آنها را امروز به عنوان مدارسی که در راستای سند تحول بنیادین کار کرده است میشناسند.
نوری افزود: زمینههای لازم در حال آماده شدن است تا مدارس صدرا به عنوان الگوی مدارس دیگر بررسی و مدنظر قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه مانعی برای تداوم و توسعه همکاری با سازمان اوقاف نداریم تصریح کرد: بدهیهایی به سازمان اوقاف داریم که این امکان وجود دارد که از طریق درخواست یا آئین نامهای در دولت مطرح شود و بتوانیم بخشی از بدهیها را به طرقی تسویه کنیم. هرچه قدر ایفای تعهدات مان شفاف و به موقع باشد، از همکاری سازمان اوقاف بیشتر بهرهمند خواهیم شد.
گفتنی است، در سال ۱۳۹۹ تفاهم نامهای میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان اوقاف و امور خیریه منعقد شد، اما برای اثرگذاری بهتر و موثرتر تفاهم نامه جدیدی تنظیم شده است که این تفاهم نامه در راستای اجرای سیاستهای مقام معظم رهبری و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند تحولی دولت منعقد میشود و بر اساس این تفاهم نامه ۵۲۰۰ ملک آموزشی مورد بررسی قرار میگیرد.