استاندار : توسعهی گردشگری مکمل توسعهی صنعتی و کشاورزی در گیلان است.
استاندار همچنین بر لزوم توجه و برنامه ریزی مناسب به مقولهی مهم بوم گردی در گیلان تاکید کرد و افزود: این بخش، از جمله ظرفیتهای بکر و منحصری ست که میتواند به ارتقاء جایگاه روستاها و بهبود اقتصاد خانوار روستایی کمک کرده و در زمینهی حفظ و ترویج فرهنگ بومی استان موثر باشد.
وی همچنین بر لزوم توجه به مقولهی مهم آموزش برای رونق صنعت گردشگری استان تاکید کرد و افزود: آگاهی و احاطهی راهنمایان و دست اندرکاران گردشگری استان به ویژگیها و مشخصههای طبیعی، فرهنگی و تاریخی گیلان، مستلزم بهره گیری از فرصتهای آموزشی ست.
دکتر اسدالله عباسی در پایان سخنان خویش با تشریح برنامههای دولت سیزدهم برای ساماندهی پسماند در سراسر استان به اتخاذ تدابیر سازنده جهت ساماندهی زباله در روستاها پرداخت و افزود: در حال حاضر از مجموع ۲ هزار و ۹۵ روستای بالای ۲۰ خانوار گیلان، ۶۰۰ روستا با مدیریت و امحاء بهداشتی زبالههای تولیدی، به عنوان روستای سبز شناخته شده اند و تلاش برای تسری این مهم به تمام روستاها ادامه دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان هم در گزارشی از ورود بیش از ۵۲ میلیون گردشگر به گیلان در نیمهی نخست امسال خبر داد و افزود: این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشدی ۷۷۰ درصدی را نشان میدهد.
دکتر، ولی جهانی همچنین افزود: ۴۲ میلیون نفر از این گردشگران در مناطق مختلف استان اقامت داشته اند و ۳ هزار و ۸۰۰ نفر از آنان گردشگر خارجی بوده اند.
در ادامهی این نشست هر یک از مدیران موسسات و مسئولان تشکلهای گردشگری استان نظرات و راهکارهای خود را برای رونق صنعت گردشگری گیلان در قالب لزوم توجه جدی به امر آموزش راهنمایان و راه اندازی دورههای تحصیلات تکمیلی رشتهی گردشگری، ارایه مهارتهای کافی به دست اندرکاران ارایهی خدمات، ساماندهی بلدهای محلی و ایجاد اتاق گردشگری در استان ارایه کردند.