راه اندازی ۱۰ دهکدهی فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی در استانها
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از راهاندازی ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی دراستانها خبر داد و گفت: در حال برنامه ریزی برای تحقق شعارسال و ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان در وزارت علوم هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،در برنامه روزنه رادیو گفتگو دکتر بهنام طالبی مدیرکل سیاست گذاری و توسعه فناوری وزارت علوم از راه اندازی ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خبر داد.
مشروح این برنامه به شرح زیر است:
مجری:در خبرها خواندیم دهکده های نوآوری و فناوری راه اندازی می شوند. معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم از راه اندازی 10 دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی ، منابع طبیعی و صنایع غذایی خبر دادند. بفرمایید ، هدف از راه اندازی دهکده های فناوری و نوآوری چیست ؟
دکتر طالبی : امسال با توجه به شعار سال و ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان که صراحتا در بند ۶ ماده ت این قانون اشاره شده وزارت علوم و وزارت بهداشت موظف هستند پردیسهای علم و فناوری را ذیل پارکهای علم و فناوری تاسیس کنند. در رابطه با جهاد کشاورزی ما، چون یک پارک علم و فناوری ذیل جهاد کشاورزی داریم، پیشنهاد خود جهاد کشاورزی این بود که عنوان این پردیسهای علم و فناوری تحت عنوان دهکده قرار بگیرد که به هر حال مجموعه جهاد کشاورزی وزارت جهاد منابع و زیرساختهای خیلی مساعدی را در زیرمجموعه اش دارد که میتواند تحت اختیار شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناوری که علاقمند به استفاده از این پتانسیلها و توانمندیها و زیرساختها هستند قرار بگیرد که در حوزه کشاورزی بتوانیم جهشی را در حوزه دانش بنیان داشته باشیم. طبق برنامهای که با وزارت جهاد داریم قرار است تا انتهای امسال ۱۰ تا از این دهکدهها در استانهای مختلف کشور تاسیس شود با همکاری پارکهای علم و فناوری استانی که در حال حاضر چهار تا از آنها راه اندازی شده اند و امیدواریم در انتهای سال به هدف تعیین شده برای این موضوع برسیم. هدف تاسیس این دهکدهها به این ترتیب است که پردیسهای علم و فناوری نهادهایی هستند برای حمایت و هم افزایی و قرار گرفتن اینها در ذیل حوزه علم و فناوری، شرکتهایی که در حوزههای مختلف کار میکنند در بخش کشاورزی هم کشور ما پتانسیلهای خیلی بالایی دارد و هم به لحاظ نیروی انسانی و هم به لحاظ منابع و تنوع آب و هوایی که ما داریم، امیدواریم با توجه به توسعه این دهکدهها بتوانیم نقش عمدهای را در توسعه و رشد و جهش تولید حوزه کشاورزی داشته باشیم.
این طور که در بندهای این قرارداد آمده ، گفته اند اگر یک شرکت واحد تحقیق و توسعه راه اندازی کند آر اند دی فعالیت آن مشمول معافیت مالیاتی خواهد شد ماده قبلی برای تقویت و توسعه در واحدهای صنعتی و دانشگاه ها خواهد بود آیا اینگونه است؟
دکتر طالبی : بله ما تقریبا از یک دهه گذشته با ابلاغ قانون حمایت از شرکت ها و واحدهای دانش بنیان این حمایت ها را داریم اعم از کمک های مالیاتی و بیمه ای می شود، استفاده از تسهیلات و امتیازات متعددی است که شرکت ها و واحدهای فناور مستقر در پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان از این حمایت ها بهره مند هستند، ما با توجه به اینکه الان در همه استانهای کشور حداقل یک پارک علم و فناوری داریم به هر حال پیرو این برنامه و تاکیدی که قانون دارد دنبال ایجاد تقاضاها و فضاها و دستگاههایی هستیم که در حوزه تقاضا فعالیت میکنند بخش کشاورزی حوزه تقاضا ست یعنی خود وزارت جهاد کشاورزی خیلی جاها مشتری تولیدات همین شرکتهای دانشبنیان است. هدف ما اینست که این دستگاهها از جمله وزارت نفت وزارت جهاد کشاورزی ،وزارت نیرو این ها را در حوزه دانشبنیان نزدیک کنیم به شرکتهای دانشبنیان و خود دوستان بتوانند منابع و زیرساخت هایی که در اختیار دارند و اطلاعاتی که موجود است را در اختیار این شرکتها قرار دهند واین شرکت ها بتوانند با استفاده از این زیرساختها، منابع و اطلاعات محصولات دانش بنیان خودشان را توسعه دهند. هدف از تاسیس این پارکها این است که بتوانیم پردیس های علم و فناوری یادهکده های مرتبط با جهاد کشاوری حمایت های قانونی و هدفمند در یک محدوده جغرافیایی مشخص را در اختیار این واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان قرار دهیم .
پارکهای علم و فناوری که در دانشگاهها قرار است مستقر شوند با پردیس علم و فناوری استان ها هم بطور قطع همکاری خواهند داشت دیگر؟
دکتر طالبی : قطعاً، همکاری مشترک بین دانشگاه پارک علم و فناوری و دستگاه مربوطه که در حوزه موضوع برنامه شما جهاد کشاورزی است این تعامل اتفاق می افتد .