معاون وزیر و معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: الگوی کشت بعد از ۵۰ سال یک کار پایه روی الگوی کشت انجام شده و انشاالله تاکید ما بر اساس بند ت ماده ۳۵ که روی محصولات راهبردی است در این الگوی کشت خواهد بود
مجری: در خبرها آمده بود طرح ملی الگوی کشت گفته بودند قرار بود در وزارت جهاد کشاورزی رونمایی شود و یک موضوعی است که از سالها قبل راجع به آن صحبت شده و قرار شده این الگوی کشت فراگیر شود در کشور تا انشاالله بتوانیم به یک کشاورزی پایدار دست پیدا کنیم و وزارت جهاد کشاورزی هم بر این موضوع خیلی تاکید داشتند . این طرح میخواهد به کشاورزان بگوید چه محصولی را در کدام منطقه و به چه میزان بکارند و البته تضمین اجرایی باید داشته باشند تا محصولات بهتری را بتوانند برداشت کنند و بتوانند در حوزه کشاورزی موفق باشند. آقای دکتر یک مقدمه بفرمایید در خصوص طرحی که رونمایی شد، طرح ملی الگوی کشت .
مهمان: طرح رونمایی شده ، خوشبختانه در روز دوشنبه با حضور معاون اول محترم رئیس جمهور، الگوی کشت بعد از ۵۰ سال یک کار پایه روی الگوی کشت انجام شده و انشاالله تاکید ما بر اساس بند ت ماده ۳۵ که روی محصولات راهبردی است در این الگوی کشت خواهد بود یک بخش تدوین و ابلاغ بوده که انجام شده و یک بخش هم در ارتباط با سیاست های تشویقی ، بسته تشویقی و جذاب برای اینکه کشاورزان عزیز ما الگوی کشت را بپذیرند و متقاعد شود که به نفع آنها و اقتصاد آنها و به نفع اقتصاد کشور است که یک بسته سیاستی، حمایتی و تشویقی خاصی را در آن تداریک دیدیم از جمله اینکه تمام یارانه هایی که ما در بخش کشاورزی داریم جهت داده میشود، صرفا منحصر به الگوی کشت و کشاورزانی که الگوی کشت را بپذیرند و تمام اعتبارات یارانه دار هم به کشاورزانی پرداخت میشود با اولویت به کشاورزی که الگوی کشت را بپذیرد و طرح های آب و خاک ما عمدتا در استانهایی اجرایی خواهد شد که کشاورزان الگوی کشت را بپذیرند ، دو برنامه خوب را هم وزارت نیرو دارد، یکی بخشودگی آب بها است که هرکسی الگوی کشت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی را بپذیرد ۵۰ درصد آب بها را همان ابتدا تخفیف خواهد داشت و ۵۰ درصد دیگر متناسب با افزایش عملکرد و برق بها هم انشاالله کاهش خوبی خواهد داشت و تخفیفات بیمه ای خواهیم داشت در ارتباط با الگوی کشت، هرکس الگوی کشت را بپذیرد تخفیف بیمه ای بسیار خوبی خواهیم داشت و با این جذابیت هایی که ایجاد کردیم در حوزه تشویق و یک برنامه عدم تشویق هم داریم برای کسانی که محصولات آب بر را کاشت می کنند که عوارض سنگینی روی صادرات کالاهای آب بر وضع کردیم.
مجری: آیا در کنار وزارت جهاد کشاورزی وزارتخانههای دیگر هم دخیل هستند در این طرح برای کمک به کشاورزان؟
مهمان : بله طرح الگوی کشت طرح وزارت جهاد کشاورزی نیست طرح نظام است یک طرح فرا قوه ای است به همین دلیل وزارت کشور، وزارت نیرو ، وزارت صمت و دستگاههای دیگر به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر هستند . ضمن اینکه این خبر را هم بدهم دیروز در شورای عالی آب کارگروه ملی الگوی کشت هم ذیل معاون اول رئیس جمهوری یعنی با مدیریت مستقیم معاون اول ریاست جمهوری هم تشکیل شد که انشاالله آن هماهنگی های بین دستگاههای مختلف هم ایجاد شود، ضمن اینکه مسئولیت الگوی کشت در استانها با استانداران خواهد بود و عملاً تلاش کردیم که یک نظامی را ایجاد کنیم که انشاءالله این کار ملی منتج به یک نتیجه ملی برای همه کشاورزان عزیز شود .
محمد حسین باقری: مجری: شما هم در صحبت هایتان اشاره فرمودید به جای محصولات آب بر از محصولاتی استفاده کنند که بیشتر در سبد غذایی مردم است، یک مقدار راجع به این موضوع بیشتر صحبت بفرمایید، چون برخی از محصولات همان طور که شما فرمودید آب بر است و هم اینکه خیلی لزومی ندارد و این ها را به شکل دیگری کشور می تواند داشته باشد از جای دیگر وارد کنند یا یک موضوعی است که چند وقت پیش صحبت بود راجع به اینکه محصولات آب بر را بیایند در کشورهای دیگر کشت کنند و کشاورزان ما آنجا کار کنند. راجع به آن صحبت بفرمایید ممنون میشوم.
مهمان: ما دو نگاه داریم در ارتباط با محصولات ششگانه مانند پیاز، سیب زمینی و خربزه و هندوانه و گوجه و خیار این محصولات در حد تامین نیاز مردم هیچ مشکلی ندارد. ضمن اینکه کشت فرا سرزمینی را هم در دستور کار داریم که برای بعضی محصولات پر آب بر کشت فراسرزمینی را داشته باشیم و واردات این محصولات داشته باشیم که خیلی به محصولات آبی ما خسارت وارد نشود و صیانت از منابع آبی انجام شود .
من از کشاورزان عزیز تقاضا دارم انشاالله این الگو را پذیرش داشته باشند و انشالله یک گام همچون گام های گذشته که در نظام جمهوری اسلامی برای تامین امنیت غذایی کشور داشتند این گام را کامل کنند و در شرایطی که بحران مواد غذایی را در دنیا داریم انشاالله وابستگی ما به خارج از کشور به حداقل مقدار ممکن برسد.
مجری: امیدواریم اینگونه شود البته تلاش و زحمت مروجین کشاورزی را دست کم نگیریم و این عزیزان باید فعالانه تلاش کنند و با کشاورزان در تعامل باشند .
مهمان: بله ، مروجین با یک بسته ترویجی کامل در میدان حضور دارند برای راهنمایی و هدایت کشاورزان و کمک به کشاورزان برای پذیرش الگوی کشت و افزایش عملکرد