به طور کلی عامل مهم تشکیل صفهای طولانی در واحدهای نانوایی اهواز کمبود واحدهای نانوایی در سطح شهر و کمبودن سهمیه آرد واحدهای نانوایی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس اتحادیه نانوایان اهواز در خصوص دلایل تشکیل صفهای طولانی در واحدهای نانوایی اظهار کرد: سبد غذایی مردم تغییر کرده است و دیگر قادر به خرید اقلام مواد غذایی مانند برنج و مرغ نیستند و در حال حاضر ارزانترین قلم مواد غذایی که مردم توانایی خرید آن را دارند نان است و خرید نان ۱۸۰ گرمی با قیمت ۵۰۰ تومان نسبت به بقیه اقلام مواد غذایی به صرفهتر است، به این دلیل مردم به سمت نانواییها آمدهاند.
محمدصالح صیوانی با بیان اینکه یکی دیگر از دلایل تشکیل صفهای طولانی کمبود نانوایی در سطح شهر است، افزود: در اهواز با کمبود نانوایی مواجه هستیم و نسبت به شهرستانها و استانهای دیگر واحدهای نانوایی کمتری در سطح شهر وجود دارد.
رییس اتحادیه نانوایان اهواز با بیان اینکه در مناطق کیانپارس، زیتون، کیانآباد و کوروش با کمبود واحدهای نانوایی مواجه هستیم، تصریح کرد: به دلیل گران بودن ملک و بالابودن نرخ اجارهبها در این مناطق به صورتی که اجارهبهای ماهانه ملک در این مناطق ۲۵ میلیون تومان با پیشپرداخت ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است به این دلیل نانوایان به سمت مناطق با اجارهبهای کمتری مانند منبعآب، حصیرآباد و کوی علوی میروند که اجارهبهای ماهیانه آنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است.
صیوانی با بیان اینکه سهمیه آرد یارانهای واحدهای نانوایی خوزستان نسبت به استانهای دیگر کمتر است که این مساله یکی دیگر از عوامل تشکیل صفهای طولانی است، عنوان کرد: آرد به صورت عادلانه تقسیم نمیشود به شکلی که به بیش از ۱۰۰ واحد نانوایی کمتر از ۱۵۰ کیسه آرد یارانهای تعلق میگیرد و همچنین تعداد نانواییها نسبت به جمعیت شهر نامتعارف است.
وی با بیان اینکه حدود ۵ سال است که سایت واحدهای نانوایی بسته بوده و ما نمیتوانستیم به واحدهای نانوایی شهر نانوایی اضافه کنیم، افزود: در سال ۱۴۰۰ سامانه باز شد و بیش از ۱۰۰ واحد نانوایی عضو شدند و طبق اظهارات آقای فتوحی معاون اقتصادی استاندار خوزستان باید ۱۰۰ واحد نانوایی به چیدمان شهر اضافه شود و همچنین در مناطقی که احساس شود با کمبود واحدهای نانوایی مواجه هستند قطعا نانوایی احداث خواهد شد.
رییس اتحادیه نانوایان اهواز با بیان اینکه بیشتر در مناطق بالاشهر با کمبود نانوایی مواجه هستیم، اما در مناطق پایینشهر و تازه احداث شده نیز برای تشکیل واحدهای نانوایی درخواست داده شده است، گفت: برای تشکیل واحدهای نانوایی در مناطق بالاشهر امتیازاتی داده شده است از جمله اینکه نانوایان میتوانند با متراژ کمتری نسبت به متراژی که مدنظر اتحادیه است نانوایی تشکیل دهند. فقط باید به گونهای باشد که بتوانند به مشتریان خدمات ارائه دهند و همچنین سعی میکنیم به نانواییهای این مناطق سهمیه آرد دولتی بیشتری تعلق گیرد تا برای نانوایان مشوقی باشد که بتوانند در این مناطق واحدهای نانوایی ایجاد کنند.
صیوانی با بیان اینکه تشکیل صفهای طولانی در واحدهای نانوایی به دلیل کمکاری نانواها نیست، تصریح کرد: ساعات پخت نان از ۱۷:۳۰ تا ۲۰ عصر است و پاسخگوی جمعیت اهواز نیست. البته ۵۰ تا ۵۲ واحد نانوایی به عنوان کشیک در سطح شهر اهواز وجود دارد که در شش ماه ابتدایی سال تا ساعت ۱۱ شب مشغول پخت نان هستند و در حال حاضر با توجه به تغییر ساعت تا ساعت ۲۲ مشغول به پخت نان هستند، اما باید بپذیریم که قدرت خرید مردم تغییر کرده است. اگر در گذشته روزانه ۵ هزار تومان نان خریداری میکردند، اما در حال حاضر به ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان رسیده است که سبب تشکیل صفهای طولانی میشود.
وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از تشکیل صفهای طولانی نظارت بر واحدهای نانوایی را افزایش دادیم، افزود: کارتخوانهای هوشمند بسیاری از چالشها را در این زمینه از بین بردهاند. نانواییهایی که در روزهای غیرتعطیل کار نمیکنند و یا کمکاری میکنند بر اساس تراکنش کارتخوانها مشخص میشوند. نانوایان تنها در زمان قطعی اینترنت با مشکل مواجه میشوند، اما به طور کلی نصب کارتخوان هوشمند از سوءاستفادههای احتمالی نانوایان جلوگیری میکند.
رییس اتحادیه نانوایان اهواز عنوان کرد: در هر مکانی که احساس شود کمبود واحد نانوایی وجود دارد، نانواها میتوانند درخواست کنند و ما با آنها همکاری میکنیم و قطعا در جلوگیری از صفهای طولانی تاثیرگذار خواهد بود.
صیوانی گفت: به طور کلی عامل مهم تشکیل صفهای طولانی در واحدهای نانوایی اهواز کمبود واحدهای نانوایی در سطح شهر و کمبودن سهمیه آرد واحدهای نانوایی است. چون هر چقدر سهمیه آرد بیشتر باشد ساعات پخت نان بیشتر میشود و در نتیجه مشتری هم اطمینان خاطر پیدا میکند که در هر ساعتی که به واحدهای نانوایی مراجعه کند نان به دست میآورد و در نتیجه صفهای طولانی تشکیل نمیشود.