رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: پایتخت اکنون با دو چالش مهم فروچالهها و نشست زمین مواجه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست تعیین تکلیف و ساماندهی گودهای پر خطر جنوب غرب پایتخت (معادن شن و ماسه، شرکتهای بهینه ساز خلیج فارس و فربت، شن و ما) با حضور عباسی - رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر، تورگ -معاون پیشگیری وقوع جرم و حقوق عامه دادسرای عمومی انقلاب تهران، خسروی - شهردار منطقه ۱۸ و نمایندگان دستگاههای خدمات رسان برگزار شد. مهدی عباسی - رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در این نشست گفت: نگاه مدیریت جامع شهری به این موضوع، نگاهی پیشگیرانه به منظور نبود بحران در آینده است و اگر چنین بحرانی به وقوع بپیوندد، مالکان و بهره برداران معادن شن و ماسه بایستی دهها برابر هزینه ساماندهی را صرف رفع بحران کنند.
وی در ادامه با اشاره به نشستهای متعددی که برای ساماندهی این گودها برگزار شده و به دلیل همکاری نکردن مالکان و بهره برداران معادن بی نتیجه مانده است، افزود: امیدواریم این نشست، برای آخرین مرتبه برگزار و ظرف مدت یک ماه تکلیف این معادن مشخص شود یا مالکان اراضی را برای ساماندهی به مدیریت شهری بهطور رایگان واگذار و یا پیشنهادات خویش را با تعیین نقشه و پیمانکار ارائه کنند تا تکلیف این معضل بزرگ زیست محیطی پس از مدتها مشخص شود.
آقای عباسی همچنین با بیان این نکته که پایتخت هم اکنون با دو چالش مهم فروچالهها و نشست زمین مواجه است، گفت: این عوامل بارها و بارها در فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز بیان شده است و همواره از آن به عنوان دغدغه مهم اعضای شورای شهر در جلسات نام برده میشود.
همچنین مرتضی تورک - معاون پیشگیری وقوع جرم و حقوق عامه دادسرای عمومی انقلاب تهران - طی سخنانی با اشاره به جلسات متعدد ساماندهی این معادن در منطقه ۱۸ افزود: طی سالیان گذشته در کشور بحرانهای زیادی همچون حادثه پلاسکو، ساختمان مترو پل آبادان و بیمارستان سینا به وقوع پیوسته و جان و مال تعداد زیادی از شهروندان را تحت الشعاع قرار داده است، اما در این مقوله، بایستی واژه فاجعه زیست محیطی را به کار بست و برای حل و فصل ابعاد مختلف آن مماشات را کنار بگذاریم. وی ادامه داد: به نمایندگی از دستگاه قضا، اعلام میکنم که برای رفع این معضل بزرگ زیست محیطی، آماده هرگونه همکاری با مدیریت شهری به عنوان متولی اصلی اداره امور شهر هستیم و با عوامل بازدارنده حل و فصل این معضل برخورد قانونی صورت میپذیرد.
همچنین محمد جواد خسروی - شهردار منطقه ۱۸ - با بیان این نکته که مدیریت شهری به مقوله تعیین تکلیف و ساماندهی گودهای پر خطر، نگاهی اقتصادی و منفعت طلبانه ندارد و تنها هدفش رفع دغدغه شهروندان و تأمین امنیت سلامت آنهاست، گفت: برای حل و فصل این فاجعه عظیم زیست محیطی، نیازمند همکاری شرکتهای متولی هستیم.
آقای خسروی در پایان از رفع معضلات موجود در بخش حریم با نگاه حاکمیتی مدیریت شهری برای ارائه خدمات بهینه به شهروندان و حفظ تنفسگاه پایتخت برای مقابله با آلودگی هوا به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای سال جاری نام برد. روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۸، نیز اعلام کرد:مقرر شد مالکان و ذینفعان معادن شن و ماسه، ظرف مدت یک ماه، برای ساماندهی شن چالههای ایجاد شده اقدامات لازم را انجام دهند.