سیدمحمد پولادگر، معاون وزیر ورزش و غلام حسین زمان آبادی از کارشناسان رسانه و ورزش میهمان برنامه «گفتگوی ویژه خبری» بودند.
وی ادامه داد: جوانهای ما حماسه ای را رقم زدند که در تاریخ کشور و در تاریخ چند هزار ساله ما بی نظیر است، نبردی رقم خورد که یک سانتی متر از خاک ما در اشغال دشمن نماند، اینها الگوها و شاخصهایی هستند که ما باید امروز به نسل جوان که در عرصه زندگی و فعالیت اجتماعی نیاز به الگو دارد، معرفی کنیم. ما باید چهرههای برتر هر جامعهای را معرفی کنیم. وقتی الگوی من در حوزه ورزش یک قهرمان ورزشی باشد به آن احساس نزدیکی بیشتری میکنم.
پولادگر افزود: حضرت آقا در دیداری که با اعضای کنگره داشتند به یک نکته خیلی مهم اشاره فرمودند و آن بحث زنده بودن شهداء است که این را ما امروز میتوانیم درک بکنیم. شهید ابراهیم هادی سال ۶۱ به شهادت رسید یعنی بیش از چهل و یکی دو سال از شهادت ایشان میگذرد، شهیدی است که مزار ندارد و جاویدالاثر است، ببینید چطور امروز خدا اراده کرد که این جوان برومند شایستهای که جانش را نثار کرده و در لحظه لحظه زندگی اش عشق به مردم و خدمت به مردم در سر لوحه امورات زندگی اش بوده به عنوان یک الگو جوانهای ما پذیرفتند، این نکتهای هست که حضرت آقا هم اشاره فرمودند؛ شهداء زنده اند، به تأکید کلام خدا و قرآن که «ولاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل اللّه امواتاً بل احیاء عند ربهم یرزقون»، ما به عینه می بینیم شهداء زنده هستند و امروز ما یک گنجینه داریم از شهدای زندهای که میتوانند در لحظه لحظه زندگی جوان هایمان تأثیرگذار باشند، اگر این چهرههای شاخص و ارزشمند را به مردم و جوان هایمان معرفی نکردیم، خودمان غفلت کردیم.
آقای زمان آبادی، کارشناس رسانه و ورزش در برنامه «گفتگوی ویژه خبری»، گفت: ما در جامعه بحث مرجعیت را داریم؛ معلم، رسانهها، هنرمندان، ورزشکاران و عالمان دینی مراجع جامعه هستند یعنی برای اینکه یک جامعه را به توسعه و رشد برسانیم باید مراجع این جامعه را مراقب باشیم، باید آن ها را به مردم بشناسانیم.
وی افزود: هر جوانی که بخواهد از لحاظ روحی رشد کند میتواند یک سلبریتی هنری باشد، اگر از لحاظ جسمی بخواهد در میادین ورزشی رشد کند میتواند یک ورزشکار موفق باشد، در امور تربیتی باید به مراجع مراجعه کنید، عجیب این است که دشمن روی همینها سرمایه گذاری میکند، ببینید چقدر هوشیارانه مقام معظم رهبری مثل یک پدر هم هنریها، هم ورزشیها را زیر بال و پر خودشان گرفتند چرا، برای اینکه جامعه به مراجع خودش مراجعه میکند درست است که ممکن است یک جامعه انسانی، رشد یافته، اعتقادی، اخلاقی داشته باشیم، اما توجه داشته باشیم که عزیزان ما به آن سرود ما نگاه میکنند.
زمان آبادی گفت: در مسابقات دوستانهای که تیم ملی ما در اتریش داشت تمام تلاش دشمن این بود که یک جوری تمرکز اینها را به هم بریزد چرا، چون میدانست اگر یک بازیکن، یک مرجع، یک سلبریتی اظهار نظری بکند این بازتاب دارد، چون اینها مرجع قضیه هستند حالا شما تصور بکنید که یک بازیکن رشد یافته ملی بیاید جان خودش هم در کف دست بگیرد بعد بیاید در صحنه نبرد مبارزه بکند، حالا عزیزان مثلاً فرض بفرمایید شهدای چومار ما که در بمباران رژیم بعضی هواپیماهای بعضی آنجا به شهادت رسیدند در زمین فوتبال، اما این طرف قضیه، پرسپولیسیها میتوانند افتخار بکنند که شهید پرسپولیسی به نام مهدی رضایی مجد را دارند یا استقلالیها میتوانند افتخار بکنند که ناصر کاظمی را داشتند یک بازیکن زبده و با اخلاق که جان خودش را فدای این مملکت و دین و آیین و اعتقاد و بعد هدفهای مردم قرار داد بچههای سپاهان میتوانند افتخار کنند به حسن قاضی فرمانده شجاع، دروازه بان تیم سپاهان هست ببینید اینها مراجع هستند ما باید اینها را معرفی بکنیم.
وی افزود: بزرگترین مشکلی که داریم ضعف دیپلماسی ورزشی است هم وزارت امور خارجه ما حجم قضیه را نمیشناسد که باید از رهبری یاد بگیرند و هم وزارت ورزش و همه فدراسیون ها، البته دیپلماسی ورزشی مربوط به کمیته المپیک است عزیزان ما هم که قبلاً بودند زحمت خودشان را کشیدند، ولی یک دیپلماسی ورزشی لیبرال را آمدند ارائه کردند و ما الآن دچار مشکل شدیم.
آقای پولادگر در پاسخ به این سوال که بانوان ورزشکار کشورمان که با الگوسازی با حجاب روی سکو مسابقه میدهند و هیچ محدودیتی هم برایشان ایجاد نمیشود و حالا کسب مقام میکنند، بازخورد این حرکت را در دنیای بین المللی ورزش چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: من ابتدا میخواهم راجع به حجاب یک نکته را عرض بکنم، چرا نظامهای معاندی که علیه ما حرکت میکنند روی موضوع حجاب متمرکز شدند؟ حجاب یک اصل است، مترقی اسلامی اجتماعی است، زن هایی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا زندگی میکنند به این اصل واقف میشوند که برهنگی چقدر از هویت و شخصیت زن کاهش میدهد و آن را به یک کالا تبدیل میکند، در واقع حجاب در اسلام که اینقدر مورد توجه دولتهای غربی هست میان متمرکز میشوند. هیچ وقت یادم نمیرود در یکی از دبستانها یا دبیرستانهای امریکایی یک فرد مهاجر هندی به کمرش خنجری بسته بود اعتراض کرده بودند که این چرا سلاح سرد حمل میکند خطرناک است و آن رفت در دادگاه ثابت کرد که طبق آیینی که ما در هند به آن معتقدیم این خنجر، خنجر مقدس است و دادگاه رأی داد که اشکال ندارد این میتواند استفاده کند، ولی حجاب که یک اصل دینی است برای ما و پیروان دین اسلام پایبند آن هستند این قدر مورد هجمه قرار میگیرد برای اینکه یک اصل است و هویت میدهد به بانوان ما، در حوزه ورزش هم ماها میدانیم از لحاظ فنی اصلاً خیلی از رشتههای ورزشی حجابی که دختران مسلمان استفاده میکنند هیچ مانعی برای مهارتهای فنی شان نیست، ولی فدراسیونهای بین المللی مقاومت میکنند.
وی افزود: چون دارند تبلیغ میکنند که حجاب یک محدودیت است به تمام زنان دنیا دارند این را تلقین میکنند که حجاب یک محدودیت است و جلوی فعالیتهای اجتماعی شما را میگیرد، ولی وقتی یک دختر مسلمان با رعایت حجابش میآید پا روی سکوی قهرمانی میگذارد در واقع باطل کرده همه این حرفها را و ما به عینه دیدیم و چقدر من شاهد این موضوع بودم حالا در رشتهای که خودم مسئولیت داشتم حضور دختران مسلمان ما و سکوهایی که کسب کردند چقدر باعث ترویج حجاب شد، چون خیلی از کشورهای اسلامی با اینکه مسلمان بودند، ولی برای حضور در مسابقات الزامی نمیدیدند برای خودشان که حجاب داشته باشند به همین دلیل و وقتی دیدند که دختران مسلمان ایرانی با رعایت حجاب توانستند قهرمان آسیا بشوند قهرمان جهان بشوند و مدال بگیرند آنها هم تبعیت کردند و من بارها و بارها شاهد این موضوع بودم.
در ادامه آقای زمان آبادی در پاسخ به این سوال که چقدر پرداختن به زندگی شهدای ورزشکار در روحیه دادن به جوانان ما میتواند تأثیرگذار باشد و با تهاجم فرهنگی مقابله کند؟ گفت: دشمن سعی میکند مرجعیتها را از بین ببرد مثلاً فرهنگیان را در مقابل مردم قرار بدهد، نوجوانان را در مقابل جوانان قرار بدهد، ما زندگینامه بعضی از ورزشکارانمان را همچون علی دایی و فرشاد پیوس به صورت کتاب درآوردیم؛ این ها از نیروهایی بودند که در فوتبال سلامت کار داشتند، خیلی هم مورد استقبال واقع شد، ما باید از این ظرفیتها استفاده بکنیم، مرجعیت ورزشی خودمان را برای بچهها جا بیندازیم، ما در بین ورزشکارانمان انسانهای فرهیخته و صاحب نظر داریم مثلا محمد انصاری الآن کار جهادی در روستاهای دور افتاده کشورمان انجام میدهد یا آقای رسول خادم به محض اینکه از کارهای اجرایی فارغ شد به عنوان یک خیر خدمات انجام میدهد، ولی اینها را ما متأسفانه نمیتوانیم بیان بکنیم، حالا اینکه در سطح عادی قضیه است مقام معظم رهبری وقتی دارد این بحثها را مطرح میکند میفرمایند چه در داخل و چه در خارج، من عرض کردم دیپلماسی ورزشی ما ضعیف است حالا الحمدلله آقای محمود خسروی وفا آمدند از چهرههای جانباز دلسوختهای که متواضعانه ان شاءالله کار را انجام بدهند، ولی ما توصیه مان این است که روی این قضیه دیپلماسی کار کنند نگاه کنید یک اشارهای را مقام معظم رهبری کردند در رابطه با قضیه درگیری بین اوکراین و روسیه، اما این طرف قضیه در فوتبال ما، الآن پول ما را، پول فوتبال ما را برداشتند نگاه داشتند ما از آقای اینفانتینیو میپرسیم آقا فوتبال میتواند در جریانهای سیاسی وارد بشود یا نه؟!، میگویند: نه.
آقای پولادگر با اشاره به شعار ورزش از سیاست جداست، گفت: علی رغم اینکه شعار و در منشور المپیک هست که هر گونه دخالت سیاست در ورزش ممنوع است، ولی در عمل ما چیز دیگری میبینیم، الآن چرا پول فدراسیون ما را نمیدهند پولی که برای توسعه رشته ورزشی فوتبال در نظر گرفته شده به دلیل اینکه ما در تحریم هستیم پرداخت نمیشود، تحریم شامل حتی این موضوع هم شده خود این نشان میدهد که این بحث جدایی سیاست از ورزش فقط یک شعار است، ولی در عمل چیز دیگری است. خود آی. او. سی را ما دیدیم الآن دو دوره المپیک است که اینها کاروان پناهجویان راه انداختند خب خود این موضوع که ما بیاییم پناهجوهای کشورهای مختلف را در قالب یک کاروان بیاوریم در المپیک میدانید چه تأثیر تخریب کنندهای برای آن کشورهایی دارد که این افراد را جمع میکنند این یک شعاری بیش نیست و در عمل چیز دیگری است کار دیگری دارند انجام میدهند مثل همین موردی که مقام معظم رهبری هم اشاره فرمودند در بیاناتشان که ما دیدیم چه جوری آی. او. سی و تمام فدراسیونهای بین المللی سبقت میگرفتند از هم، من خاطرم هست که یک گواهینامه افتخاری به آقای پوتین داده بودند، یکی از فدراسیونها حتی آمد اعلام کرد که تکواندو بود ما این گواهینامه را پس میگیریم از ایشان، خب این برخورد سیاسی نیست پس چه میشود اسمش را گذاشت! و در عمل، ما میبینیم که واقعاً این جوری نیست، ولی همین طور که اشاره هم کردند ما در حوزه دیپلماسی ورزشی بعضاً منفعلانه عمل کردیم هم در واقع بخش دیپلماتیک کشور باید در این حوزه ورود بکند موضوعات ورزشی، ما میدانیم دستمایه خیلی از ارتباطات سیاسی، موضوعات ورزشی است رویدادهای ورزشی است، یکی از موضوعات مهمی که در سبد مذاکرات سیاسی است موضوع ورزشی است و ما سالهای سال به این توجه نکرده بخش دیپلمات ما، بایستی من بعد این در سبد مذاکرات سیاسی قرار بگیرد و آن بخش بیاید از ما حمایت بکند خیلی از جاها برخوردهای ظالمانه و همراه با تحکم دارد صورت میگیرد همین الآن دو میزبانی بزرگ را فدراسیون بین المللی در تلاش هستند که از ما پس بگیرند در حالی که اصلاً همچنین چیزی متداول نیست مگر یک حادثهای یک بلای عظیمی در یک کشور اتفاق بیفتد تازه خود آن کشور اعلام بکند من یادم است که در این سونامی که اتفاق افتاده بود یک مسابقات در رشته تنیس روی میز آن موقع من عضو شورای برون مرزی بودم یک مسابقاتی بود در ژاپن و ژاپن زلزلهای هم آمده بود و در شرایط خوبی نبودند به شدت دولت ژاپن در تلاش بود که بگوید هیچ اتفاقی اینجا نیفتاده و بیایید ما مسابقات را برگزار میکنیم، چون نماد ثبات و امنیت یک کشور این است که بتواند یک رویداد بین المللی را برگزار بکند الآن متمرکز شدند روی این موضوع و در تلاشند که میزبانیها را از ما بگیرند خب این اگر سیاسی نیست پس چیست؟!
مجری: آقای زمان آبادی من به عنوان حالا آخرین صحبت، ورزشکاران کشورمان امروز مقام معظم رهبری اشاره درستی داشتند با بلوغ فکری، با علاقه، با تفکر می آیند جلوی ورزشکاران صهیونیست و رژیم اشغالگر قدس حاضر نمی شوند این خیلی از کشورهای اسلامی هم این کار را می کنند حالا ما هم به تبعش این کار انجام می شود بفرمایید که چقدر تأثیر دارد توی روحیه ای که به جوانان خود کشور ما می دهند در مورد مبارزه با این رژیم جعلی و این حرکت چقدر می تواند یاور مظلومان باشد؟
آقای زمان آبادی: در درجه اول ما باید این را خوب تبیین بکنیم حضرت آقا وقتی میفرمایند جهاد تبیین، ما اول برای اینها باید جا بیندازم که کشور اسرائیلی وجود ندارد، چون سازمان ملل این را به رسمیت شناخته، ولی مرزهای اسرائیل را به رسمیت نشناخته یعنی اسرائیل کجاست؟ این را سازمان ملل نبسته آن رابطه ملت، دولت را این کشور ندارد شما میبینید دولت حالا صهیونیستی این را قانون اساسی ندارند یعنی ما باید اول برای ورزشکارهای خودمان جا بیندازیم که اینها دنبال بحران هویت اند میخواهند هویت خودشان را جا بیندازند در نتیجه میروند بازیکن میخرند قهرمان ملی میخرند و تلاش میکنند فقط بیایند در مسابقه ببازند، ولی باشند خب این اصلاً برنامهای که ما داریم ضمن اینکه من بارها عرض کردم اصلاً اعتقادات انسانی ما نه اسلامی ما حتی، اعتقادات انسانی میگوید آقا یک تجاوزگر وقتی به یک کشوری حمله میکند ما نباید این را به رسمیت بشناسیم آخه این چیزهایی که اروپا و امریکا و دیگران دارند داد میزنند که آقا چرا روسیه؟ خب ما هم سؤال میکنیم چرا اسرائیل؟! این برای مردم برای ورزشکار ما اول باید جا بیفتد.
مجری: الآن زهرا نعمتی و خیلی از ورزشکاران دیگر آقای امیرمحمد یزدانی این کار را کردند تأثیرش چی بوده؟
آقای زمان آبادی: من عرضم این است ببینید یک وظیفه انسانی است من معتقدم دولت اشتباه میکند دخالت میکند ما مسئولین ما چرا دخالت میکنند در مسابقه دادن یک ایرانی مثلاً با یک رژیم صهیونیستی؟ ببین خود ورزشکار ما باید به این بلوغ فکری، این جمله آقا خیلی اثرگذار است، ورزشکار ما مثل ورزشگاههای مراکشی، مثل ورزشگاههای الجزایری خودش به این بلوغ برسد که آقا من بازی نمیکنم من نباید منِ دولت برگردم بگویم که آقای ورزشکار برو مثلاً تو بازی بکن یا نکن، ما به رسمیت نمیشناسیم آخه اینکه به رسمیت نمیشناسیم واقعاً چیزی نیست که به رسمیت بشناسیم.