معاون شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: از ابتدای اجرای طرح راه اندازی سامانههای خورشیدی در استان فارس تاکنون ۸۶۳ سامانه خورشیدی در این استان نصب و راه اندازی شده است
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان فارس افزود: برای فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت بخش دولتی سامانههای خورشیدی تعداد ۲۲ نیروگاه با توان تولیدی ۱۷۰ کیلو وات با سرمایه گذاری ۶۸۰۰ میلیون ریال نصب و راه اندازی شده و همچنین برق ۱۵ روستای فاقد برق با نصب پنل خورشیدی برای ۱۹۱ خانوار با توان تولیدی ۱۹۱ کیلو وات با سرمایه گذاری بر ۱۵۲۸۰ میلیون ریال اجرا شده است.
وی یادآورشد: چهار مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۲۷۰۰ کیلو وات در سطح استان با سرمایه گذاری ۵۴۰ هزار میلیون ریال نیز مورد بهره برداری قرار گرفته اند. جلایر، متوسط میزان تابش این استان را بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و گفت: این میزان تابش برای نیروگاههای خورشیدی مناسب است.
مدیربازار برق شرکت توزیع نیروی برق استان فارس هم در خصوص مزایای نصب و راه اندازی سامانههای خورشیدی گفت: انرژی تولیدی حاصل از نصب و راه اندازی سامانههای خورشیدی در سال، بیش از ۱۴ مگاوات ساعت است که از طریق آن از انتشار ۹۲۱۴ تن دی اکسید کربن در سال جلوگیری به عمل آمده که این مقدار، معادل کاشت ۳۶۸۵۵۵ اصل درخت ده ساله است.
اسماعیل خاتمی، یادآورشد: مشترکان کشاورزی که مشمول طرح مدیریت مصرف برق ۵ساعت همکاری کاهش پیک بار در فصل تابستان میباشند با احداث نیروگاه خورشیدی (محدود به دو برابر ظرفیت انشعاب) از طرح مذکور معاف شده و همچنین به واسطه فروش برق تولیدی خود به سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و پاک از درآمدی پایدار و مطمئن با عقد قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله بهرهمند خواهند شد.
وی داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا جهت نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس جهت ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفههای خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق را از جمله شرایط جهت نصب سامانه خورشیدی در استان فارس برشمرد و تصریح کرد: متقاضیان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به آدرس الکترونیکی www.satba.gov.ir مراجعه نمایند.