وزیر نیرو از پرداخت هزارو ۳۰۰ میلیارد تومان پاداش مدیریت مصرف، به مشترکان برق خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای علی اکبر محرابیان عصر امروز در جلسه مشترک با وزیر صمت و تعدادی از مدیران دو وزارتخانه، از جمله مدیران عامل شرکتهای صنعتی و معدنی کشور، برای پیگیری چگونگی تامین ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع کشور افزود: ۴۲ درصد مشترکان، مصرف برق خود را در فصل گرم امسال مدیریت کردند و تقریبا از هر دو مشترک، یک نفر شامل این پاداش شد.
وی تصریح کرد: از ابتدای شروع بکار در وزارتخانه ۱۰۰ برنامه اجرائی برای تامین ۶ هزار مگاوات برق برای تابستان ۱۴۰۱ در نظر گرفته شد که ۹۵ درصد آن محقق شد و ۵ درصد باقیمانده برنامهها به علت خارج شدن برخی اقدامات از دستور کار، همچون منتفی شدن واردات برق از ترکیه به علت قیمت بالای آن میباشد.
وزیر نیرو گفت: با وارد شدن آخرین واحد نیروگاهی در ۲۰ روز آینده به شبکه سراسری وعده افزایش ۶ هزار مگاواتی برق در یک سال، کامل محقق میشود.
وی با تشریح جزییات مدیریت مصرف در بخشهای گوناگون از جمله صنایع کشور افزود: برخلاف چند سال گذشته که نمودار روند مصرف برق کشور، صعودی بود، اما امسال خوشبختانه این روند، کاهشی شد.
وزیر نیرو گفت: صنایع بزرگ و انرژی بر کشور با وزارت نیرو برای ساخت بیش از ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه تفاهم نامه دارند که ۱۰ هزار مگاوت آن قطعی شده است و نخستین واحد نیروگاهی آن به میزان ۱۸۰ مگاوات در استان سمنان در هفتههای قبل وارد شبکه سراسری برق کشور شد و تا اردیبهشت سال بعد هم برای ورود ۱۴۰۰ مگاوات دیگر متعهد شده اند.
وی تصریح کرد: در بخش فولاد در دو ماه تابستان شاهد رشد ۳۴ و حدود ۶۵ درصدی و در مجموع در ۵ ماه امسال، شاهد رشد ۱۰ درصدی تولید بودیم.
آقای محرابیان افزود: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است و امسال کشورهای چین و هند به ترتیب شاهد رشد "نیم" و " یک و نیم" درصد در بخش فولاد شدند که رشد ۱۰ درصدی تولید فولاد در ایران با وجود مشکلات عدیدهای که دشمنان برای کشورمان ایجاد میکنند افتخار آمیز است و باید برای تحقق این عدد در کشور، جشن تولید گرفت.
وی همچنین از مدیر عامل توانیر خواست هرچه سریعتر مجوز اتصال واحدهای صنعتی به شبکه سراسری برق کشور را که قرار است ۱۰ هزار مگاوات برق تولید کنند را صادر کند.
وزیر نیرو گفت: در موضوع صدور مجوز ساخت ۱۰ هزار مگاوات برق صنایع، سازمان حفاظت مدیریت زیست همکاری لازم را ندارد که با همکاری وزیر صمت، این مشکل را در دولت مطرح و ان را برطرف میکنیم.
وی افزود: اگر ساختگاه نیروگاههای صنایع را وزارت نیرو تایید کرده باشد برای تامین آب آن، مشکلی نخواهند داشت.
وزیر نیرو گفت: هم اکنون ۱۷ ساختگاه در کشور داریم که تمام مجوزهای مربوط به آن تهیه شده است که صنایع میتوانند برای سرعت بخشیدن ساخت نیروگاه، از انها استفاده کنند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم که این عدد در تابستان سال ۱۴۰۲ به علت رشد صنعت و افزایش یک میلیونی تعداد کنتورهای برق مشترکان، میتواند بیشتر شود که باید از هم اکنون برای کاهش آن برنامه ریزی کرد.
مسئول صنعت آب و برق کشور تصریح کرد: موضوع ساخت ۱۰ هزار مگاوت برق توسط صنایع کشور، از قالب تفاهم خارج شده است و هم اکنون به قانون تبدیل شده است و باید به سرانجام برسد.
آقای علی اکبر محرابیان گفت: تامین برق توسط صنایع، حدود ۵۰ درصد ارزانتر است و با توجه به تعهد تحویل ۱۴۰۰ مگاوت برق تا اردیبهشت سال ۱۴۰۲ توسط صنایع، اگر هرعددی از این میزان کمتر تحویل دهند ضرر آن متوجه خود آنها خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این جلسه با تشکر از وزارت نیرو بابت تامین منظم و مناسب برق صنایع در تابستان امسال گفت: با این وجود ما برای تابستان سال بعد نگرانیهائی بابت تامین برق صنایع داریم.
آقای رضا فاطمی امین افزود: ۲۹ شرکت تولیدی و صنعتی کشور برای ساخت حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار مگاوات برق اعلام آمادگی کرده اند که ساخت ۱۰ هزار مگاوات قطعی شده است.
وی همچنین افزایش مصرف برق صنایع را مثبت دانست و گفت: برخلاف بخش خانگی، رشد مصرف در صنعت در تابستان، نشانه افزایش تولید میباشد.
وزیر صمت همچنین افزود:در ۵ ماه امسال شاهد افزایش ۱۰ درصدی تولید در بخش فولاد و آلومینیوم و افزایش ۱۵ درصدی تولید زغال سنگ در کشور هستیم و این افزایش کماکان تدوام خواهد داشت.