انتشار مقاله پیش بالینی و مرحله یکم مطالعه بالینی واکسن نورا
مقاله نتایج مرحله یکم مطالعه بالینی واکسن نورا در نشریه ویروس شناسی (Medical Virology)، دومین مجله برتر جهان در حیطه ویروس شناسی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ این مقاله تحت عنوان «مطالعهی بی خطری و ایمنیزایی واکسن نوترکیب نورا بر پایهی پروتئین RBD در افراد بزرگسال به شکل تصادفی شده به همراه گروه پلاسبو» در ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ به این نشریه ارسال شد و در ۳ شهریور ۱۴۰۱ پذیرش و منتشر شد. در این مطالعه عنوان شده است که دُز ۸۰ میکروگرم به عنوان واکسن ایمن است و ایمنیزایی مناسبی را در افراد بزرگسال ایجاد میکند.
دکتر حسن ابوالقاسمی و دکتر غلامحسین علی شیری به عنوان محققان بالینی و دکتر جعفر سلیمیان و دکتر جعفر امانی به عنوان محققان اصلی علوم پایه به همراه تیم علمی کارآمد در این اجرای این طرح و انتشار مقاله ناشی از آن مشارکت داشته اند.
لازم به ذکر است این مجله متعلق به کشور آمریکا و انتشارات Wiley-Blackwell بوده و طبق گزارش مؤسسهی Clarivate در سال ۲۰۲۲، دومین مجله برتر جهان در حیطه ویروس شناسی است. این مجله با ضریب تأثیر (Impact Factor) ۲۰.۶۹۳، تاکنون بالاترین ضریب تأثیر چاپ مقالات واکسن کرونا در ایران است.
همچنین نتایج مرحله پیش بالینی واکسن نورا نیز در مجله Molecular Immunology منتشر شد. این مقاله در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ ارسال شد و در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ مورد پذیرش و انتشار قرار گرفت.
«واکسن نورا»، تنها واکسن نوترکیب به طور کامل ایرانی تولید شده در شرکت دانش بنیان «پلاسما درمان سرو سپید» است که قابلیت مهار سوشهای جهش یافتهی ویروس کرونا را داشته و دارای اثربخشی ۹۴ درصد است.
کارآزمایی بالینی مرحله یکم این واکسن تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و در ادامه مراحل دوم و سوم تا انتهای سال ۱۴۰۰ با موفقیت انجام شد و در نهایت در جمعیت ۱۱ هزار نفری کارآیی واکسن از لحاظ بیخطر بودن و ایمنیزایی علیه بیماری کرونا به اثبات رسید و از سازمان غذا و داروی کشور مجوز مصرف گرفت.