سالانه حدود ۸۵ هزار نوزاد در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد متولد میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از۹۰ درصد از
دکتر محمد احمدیان افزود : چرخه مراقبتی از بدو تولد تا اواخر پنج سالگی و قبل از ورود به دبستان ادامه دارد که طی این مدت برنامههای مراقبتی به صورت منظم در ۱۶ نوبت انجام میشود.
وی گفت: غربالگریهای کم کاری تیروئیدی، تنبلی چشم و شنوایی از جمله غربالگریهایی است که برای نوزادان در پایگاههای سلامت شهری و خانههای بهداشت روستایی انجام میشود همچنین در برنامههای مراقبتی، قد، وزن، وضعیت رشد، وضعیت تکامل ذهنی و فکری و حرکتی نوزاد بررسی میشود که در صورت وجود مشکل یا کسالت رفع و رجوع خواهد شد.
دکتر محمد احمدیان افزود : تغذیه با شیر مادر از برنامههای ویژه در این چرخه مراقبتی است که تاکید میشود تغذیه نوزاد تا ۶ ماهگی انحصاری با شیر مادر، از ۶ ماهگی تا یک سالگی با شیر مادر و غذای کمکی و اگر تا ۲ سالگی شیردهی ادامه یافت نیز همراه با غذای کمکی باشد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.